Laatste kans om je aan te melden voor het Ledenweekend

Een blog door Bo over de inhoud van het (Nieuwe) Ledenweekend

Afbeelding blogje Bo

Beste kameraden,

Het is inmiddels oktober, de tijd gaat erg snel. In mijn vorige, tevens eerste, blog wenste ik jullie allemaal een hele fijne zomervakantie toe. Ik hoop dat dit is gelukt. De tijd is voorbij gevlogen, het najaarscongres is alweer heel dichtbij.

Wat ook heel dichtbij komt (nog 4 nachtjes slapen!!) is het (Nieuwe) Ledenweekend. We bevinden ons dit jaar in het prachtige Overasselt, Gelderland. Dit prachtige plaatsje in de provincie Gelderland stroomt ieder jaar vol met de dag van Cuijk en is beroemd om zijn Overasseltse Kwis die ieder jaar op de laatste zaterdag voor Kerst georganiseerd wordt.

Helaas moeten we trouwens mededelen dat Agnes Jongerius en Jeltje van Nieuwenhoven allebei niet kunnen komen naar het (Nieuwe) Ledenweekend wegens verplichtingen elders. Wel mogen we twee andere fantastische sprekers op het weekend begroeten!

De eerste die we mogen ontvangen op vrijdagavond is Lisa Westerveld, zij is een met voorkeursstemmen gekozen Kamerlid voor GroenLinks (plek 14)! Haar portefeuille bestaat uit primair en voortgezet onderwijs, sport, jeugdzorg en kinderopvang. Ze is gemeenteraadslid geweest waar ze wederom met voorkeursstemmen voor gekozen is, voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond en ze heeft zich ingezet voor de democratisering van de Universiteit van Amsterdam als voorzitter van de Commissie Democratisering en Digitalisering.

Lisa Westerveld
Beeld: Lindy van As

Op zondag mogen we dan ook nog William Moorlag ontvangen. William Moorlag is onze nieuwste aanwinst in de Kamer met het vertrek van Jeroen Dijsselbloem. William is bestuurder van de vakbond geweest en gedeputeerde in de provincie Groningen. Na zijn staat van dienst binnen de Provinciale Staten van Groningen werd hij directeur van werkvoorziening Alescon.

William Moorlag
Beeld: Lex Draijer

Mochten jullie nu denken: ‘Hé, ik mis sprekers en een programma voor de zaterdag?’ Dan kan ik je geruststellen. Op zaterdag gaan we het grootste gedeelte van de dag aan de slag met workshops. De workshops zijn:

a. Inkomensongelijkheid in West-Europa, hoe te meten en wat zijn de oorzaken? – Door voormalig JS-voorzitter Bart van Bruggen

b. Staats- & Bestuursrecht met een focus op de gemeenteraad – Door voormalig Tweede Kamerlid Manon Fokke

c. Hoe creëer ik een herkenbaar profiel als politicus? – Door gedeputeerde Ger Koopmans

d. Raadslid, wat nu? – Door wethouder Martijn van der Putten

e. Mediatraining en presteren – Door journalist Tom Jessen

Heb ik je er nu echt van overtuigd dat je moet komen? Dan heb ik goed nieuws! Je kunt je nog aanmelden tot en met donderdagavond 23.59 uur! Dit kan via onderstaande link:

Meld je hier aan

Ik zie je komend weekend!

Liefs,

Bo

Categorieën: Activiteiten, Blog

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA