JS spreekt zich uit voor regeerakkoord

Na de presentatie van het regeerakkoord van PvdA en VVD, heeft de JS een ledenraadpleging gehouden. Daaruit blijkt dat 85% van de leden het regeerakkoord verdedigbaar en herkenbaar vindt. “Er zitten heel erg veel klotemaatregelen in, zoals het afschaffen van de OV-kaart en de bezuiniging op ontwikkelingssamenwerking”, aldus voorzitter Toon Geenen. “Tegelijkertijd zijn de leden blij met de inperking van de hypotheekrenteaftrek en de inkomensafhankelijke zorgpremie.”

Op het congres zal de JS zich roeren met enkele moties. De JS probeert zo aandacht te vragen voor jeugdwerkloosheid en studentenwoningen, die in het regeerakkoord vergeten lijken te zijn. “Ook dienen we een motie in over het strafbaar stellen van illegaliteit. Dat is echt een maatregel die veel te ver gaat, en de PvdA wat de JS betreft nooit zou mogen steunen.” De JS zal uiteraard de uitvoering van het regeerakkoord kritisch volgen.

Categorieën: Algemeen, Partij van de Arbeid

Op de hoogte blijven van de JS?

Schrijf je in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief waarin we je op de hoogte houden van onze politieke acties en activiteiten.


Doe mee

De Jonge Socialisten in de PvdA is de politieke jongerenorganisatie van de Partij van de Arbeid. Voor slechts €5 ben je een jaar lid!

Ik wil lid worden!
Ik wil meer weten
Jonge Socialisten in de PvdA