JS ondersteunt aanpak jeugdwerkloosheid via onderwijs

De sleutel tot een structurele oplossing voor het jeugdwerkloosheidsprobleem ligt bij een betere aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt.

8240397285_da225ddec7_b-620x410[1]

Gisteren kwamen LSVB, ISO, FNV Jong en CNV Jongeren met een gezamenlijk persbericht waarin enkele voorstellen gedaan worden die via onderwijs jeugdwerkloosheid zouden moeten tegengaan.

Het is bekend dat de Jonge Socialisten op punten met deze organisaties van mening verschillen over onderwijshervormingen. Toch wil de JS het persbericht van harte ondersteunen.De sleutel tot een structurele oplossing voor het jeugdwerkloosheidsprobleem ligt bij een betere aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt. Dat betekent inderdaad jongeren de kans blijven bieden om door te studeren tot ze de gewenste kwalificatie hebben, en veel betere begeleiding tijdens de opleiding zelf.

“Niet voor niets heeft de JS zelf ook aangegeven met eigen voorstellen te gaan komen richting het voorjaarsoverleg tussen vakbonden en werknemers, gericht op het verlagen van de nu sterk opgelopen jeugdwerkloosheid. Onderwijs zal daar zeker ook een rol in spelen”, aldus secretaris politiek & campagnes Lucas Roorda. De aanzet die LSVB, ISO, FNV Jong en CNV Jongeren nu doen, wordt door de JS onderschreven, en de Jonge Socialisten gaan graag het debat aan over de verdere invulling van deze voorstellen.

Categorieën: Jeugdwerkloosheid, Onderwijs, Persbericht

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA