JS geschokt en verbaasd over salaris SNS-topman

Lodewijk Asscher zei het terecht: het is vrij waardeloos dat de Nederlandse staat wéér moet inspringen omdat private bankiers te grote risico’s hebben genomen.

SNSBANK_helftliggend-1[1]

Lodewijk Asscher zei het terecht: het is vrij waardeloos dat de Nederlandse staat wéér moet inspringen omdat private bankiers te grote risico’s hebben genomen.

Het is helaas ook hard nodig, wil diezelfde Staat Nederland niet nog grotere verliezen gaan lijden. De Jonge Socialisten staan dan ook achter de nationalisatie van SNS bank, die zij beschouwen als een even pijnlijke als noodzakelijke actie. De JS is daarbij blij te horen dat de aanbevelingen van de Commissie de Wit, opgesteld na het onderzoek naar de redding van ABN-AMRO in 2008, zijn overgenomen in de nieuwe reddingsactie. Wat de JS echter verwondert, is waarom de nieuwe topman van een nu door de belastingbetalers gefinancierde bank, de ridicule beloning van 550.000 euro op jaarbasis mag gaan ontvangen.

“Persoonlijke hebzucht ligt ten grondslag aan de fouten die SNS tot hier hebben gebracht, dat moet je niet blijven stimuleren door dit soort bedragen te bieden”, aldus voorzitter Toon Geenen van de JS. “Als door het rijk betaalde ambtenaren deze operatie mogelijk hebben gemaakt, zou het personeel van SNS nu ook als ambtenaren moeten worden betaald – inclusief de topman”. Het argument dat voor minder geen goede topman te vinden is snijdt volgens de JS ook geen hout. Geenen: “Dat zou betekenen dat je ministers blijkbaar minder capabel vindt dan bankiers.”

Categorieën: Economie & arbeidsmarkt, Persbericht

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA