JS en PINK! leggen krans voor Turkse ambassade

Zij tonen hiermee hun solidariteit met de vele slachtoffers in Noord-Syrië

IMG_2411
Op 6 oktober 2019 werd er vanuit het Witte Huis duidelijk gemaakt dat de Amerikaanse troepen zich terugtrekken uit Noord-Syrië. Op maandag 7 oktober begonnen de Turkse troepen aan hun inval in deze regio. Sindsdien zijn er ontzettend veel burgerslachtoffers gevallen van diverse etniciteiten.
“Bellen met familieleden die daar zijn is altijd zenuwslopend,” zegt een persoonlijk betrokken JS’er. “Wanneer de telefoon over gaat, vraag je je altijd af of iemand uit de familie er misschien niet meer is. De opluchting na het horen dat alles nog oké is, is onbeschrijflijk en helaas van korte duur. Daarna volgt opnieuw angst over wat in de toekomst kan gebeuren, wetende dat het realiteit is om opnieuw verliezen te moeten verdragen.”
“Mensenrechten worden geschonden en families worden uit elkaar gescheurd met deze illegale inval”, zegt Jesse Koops, voorzitter van de Jonge Socialisten in de PvdA. “Als Jonge Socialisten komen we op tegen dit onrecht en laten we zien dat we pal staan voor mensenrechten en internationale solidariteit.”
Benjamin van Sterkenburg, voorzitter van PINK!: “PINK! toont zich solidair met de burgerslachtoffers van de Turkse invasie die afbreuk doet aan minderheids-, vrouwen- en natuurrechten in Noord-Syrië. Wij roepen de internationale gemeenschap op effectieve humanitaire noodhulp te faciliteren.”

Categorieën: Internationale Politiek, Persbericht

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA