JS demonstratie voor banen voor jongeren een succes!

Afgelopen zaterdag heeft de JS gedemonstreerd met de FNV, om aandacht te vragen voor jeugdwerkloosheid. Dit was een groot succes. Lees hier het persbericht en bekijk de foto’s van die dag!

Voor banen voor jongeren

Afgelopen zaterdag heeft de JS gedemonstreerd met de FNV, om aandacht te vragen voor jeugdwerkloosheid. Dit was een groot succes. Lees hier het persbericht en bekijk de foto’s van die dag!

Klik hier voor de foto’s van de demonstratie!
PERSBERICHT: Jonge Socialisten demonstreren voor banen voor jongeren

Aankomende zaterdag vindt de FNV demonstratie plaats, waar de Jonge Socialisten in de PvdA aan deel zullen nemen. Zij delen de mening met de vakbond dat er in werkgelegenheid geïnvesteerd moet worden. En dan met name voor jongeren, omdat jeugdwerkloosheid het nijpenste probleem is. Om die problematiek hoger op de agenda te zetten loopt de JS mee in de demonstratie met een eigen leus: Voor jongeren voor banen.

Uit de cijfers van het CBS bleek vorige week dat er het afgelopen half jaar veel meer jongeren dan ouderen in de bijstand terecht waren gekomen. In Nederland zijn 150.000 jongeren werkloos, dat is meer dan één op de tien jongeren die wil werken. In sommige gebieden zoals de Randstad of Oost-Groningen liggen die percentages nog veel hoger en de jeugdwerkloosheid strekt zich uit van hoog tot lager opgeleid.

De Jonge Socialisten twijfelen of inzet van Mirjam Sterk, ambassadeur jeugdwerkloosheid, en het kabinet voldoende zal zijn om dit op te lossen. “Minister Asscher doet een goede poging, maar we denken niet dat het genoeg is”, zegt voorzitter Toon Geenen over het beschikbare pakket van 50 miljoen euro. Ambassadeur Sterk gaf namelijk aan geen extra banen te gaan creëren. Zij stelt dat jongeren maar wat beter hun best moeten doen en maar moeten gaan netwerken.

“Sterk doet alsof het je eigen fout is wanneer je als jongere werkloos bent, terwijl er gewoon geen werk is,” stelt Geenen. Jeugdwerkloosheid wordt gezien als een individueel probleem, jongeren schamen zich voor hun werkloosheid, maar het is een maatschappelijk probleem.

Als oplossing voor de jeugdwerkloosheid zien de Jonge Socialisten een extra investering in werkgelegenheid een optie. De Jonge Socialisten roepen Asscher en Sterk op om werk te maken van jeugdwerkloosheid. De komende periode zal de JS het kabinet kritisch blijven volgen of zij voldoende doet om de jeugdwerkloosheid tegen te gaan. Om deze generatie niet verloren te laten gaan demonstreert de JS voor banen voor jongeren.

Categorieën: Activiteiten, Campagne, Economie & arbeidsmarkt, Jeugdwerkloosheid

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA