JS aanwezig bij grote studentendemonstratie

4626608867_04aef3a387_b[1]

De LSVB en ISO organiseren een grootschalige demonstratie op het Haagse Malieveld op vrijdag 21 januari. Kern van de boodschap is dat dit rechtse kabinet ons land in een kenniscrisis stort met het voorgestelde onderwijsbeleid! Lees snel verder en kom ook!

Het kabinet Rutte-Verhagen wil bezuinigen op het Hoger Onderwijs. Onderdeel van de harde bezuinigingen is een ‘boete’ (€3000) voor studenten die langer dan één jaar uitlopen op hun bachelor- of masteropleiding. In dat geval moet de universiteit of hogeschool in kwestie ook nog eens €3000 betalen aan het Rijk. Met de “Halbeheffing” bezuinigt de overheid €370 miljoen. Het voornemen van het kabinet is om deze plannen in te voeren per collegejaar 2011-2012. Het kabinet wil dat de nieuwe regelingen ook voor de al studerende studenten gaan gelden. Dan betaal je vanaf 1 september €3000 collegegeld extra als het aan de regering ligt.

De JS zal prominent samen met de PvdA aanwezig zijn tijdens deze demonstratie, maar daar kunnen we heel goed jullie hulp voor gebruiken! Hoe meer JS-leden er zijn, hoe meer zichtbaar we zijn! We zorgen voor heliumbalonnen, spandoeken, flyers en jasjes, jullie hoeven alleen een glimlach mee te nemen!

We verzamelen om 11.15 bij het partijkantoor van de PvdA Den Haag, Stationsweg 10b, 2515 BN Den Haag! Om 11.30 zullen we meedoen aan een protestmars van de Haagse Hogeschool naar het Malieveld, waar dan vervolgens de demonstratie zal beginnen!

Ook zoeken we nog mensen voor de ordedienst, ook hiervoor kun je jezelf opgeven via Tim van Lieshout.

Categorieën: Activiteiten, Campagne, Onderwijs

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA