Jonge Socialisten: uitslag vervelend, maar niet verrassend

De Jonge Socialisten in de PvdA (JS) spreken van een vervelende verkiezingsuitslag bij de Provinciale Statenverkiezingen van gisteren. De teleurstelling komt echter niet als een verrassing.

JS-voorzitter Bart van Bruggen: “In de afgelopen tweeënhalf jaar heeft de PvdA het vertrouwen van veel kiezers fundamenteel verloren. Dat repareer je niet met anderhalve maand campagne voeren, zelfs als alles een klein beetje beter gaat.”

Wat de JS betreft moet de PvdA in de komende twee jaar werken aan het herstel van dat vertrouwen. Dat kan alleen zonder nieuwe bezuinigingen. “Nu weer gaan bezuinigen is absoluut onacceptabel en betekent opnieuw verlies van vertrouwen in de PvdA. Op dit moment zitten linkse kiezers juist te wachten op investeringen, in banen en duurzame energie. Als het toch tot bezuinigen komt is het einde oefening voor de PvdA in dit kabinet,” zegt Van Bruggen.

De JS ziet ondanks de ellendige uitslag toch iets om hoopvol over te zijn: de erkenning dat de PvdA en het kabinet gewoon betere resultaten moeten boeken. Van Bruggen: “Er was een nieuwe verkiezingsnederlaag voor nodig, maar de partijtop ziet nu ook dat we tot nu toe simpelweg te weinig resultaat hebben geboekt. Het is goed dat de PvdA dit verlies bij zichzelf zoekt, in plaats van te wijzen naar de kiezer die het allemaal niet begrijpt.”

Categorieën: Partij van de Arbeid, Persbericht

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA