Jonge Socialisten ‘te links’

PvdA Congres 2012

Vandaag hebben de jongerenorganisaties van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie een alternatief Catshuisakkoord gepresenteerd.

Voor de onderhandelingen over dit akkoord zijn de Jonge Socialisten in de PvdA (JS) niet uitgenodigd, omdat deze ‘te links’ zouden zijn.

“Dit beschouw ik eerder als een compliment dan als een probleem”, aldus Rick Jonker, landelijk voorzitter van de JS. “Het is namelijk overduidelijk dat dit akkoord nooit op de steun van de JS had kunnen rekenen. Er wordt enorm bezuinigd op de zorg en sociale zekerheid, wat vooral de lage inkomensgroepen enorm zal treffen.”

De vier jongerenorganisaties laten hiermee zien dat zij net als het kabinet het reduceren van het begrotingstekort boven alles stellen.  Voor structurele en zinvolle hervormingen zijn de Jonge Socialisten echter altijd te vinden. “Wij willen echter af van deze boekhoudersmentaliteit en op een geleidelijke manier Nederland sterker en vooral ook socialer maken”, aldus Jonker.

Categorieën: Algemeen, Vereniging

Op de hoogte blijven van de JS?

Schrijf je in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief waarin we je op de hoogte houden van onze politieke acties en activiteiten.


Doe mee

De Jonge Socialisten in de PvdA is de politieke jongerenorganisatie van de Partij van de Arbeid. Voor slechts €5 ben je een jaar lid!

Ik wil lid worden!
Ik wil meer weten
Jonge Socialisten in de PvdA