Jonge Socialisten eisen Politieke Ledenraad over nieuwe bezuinigingen

De Jonge Socialisten willen dat het partijbestuur van de PvdA zo snel mogelijk een politieke ledenraad over de nieuwe bezuinigingen organiseert.

ANP-18895945[1]

De Jonge Socialisten willen dat het partijbestuur van de PvdA zo snel mogelijk een politieke ledenraad over de nieuwe bezuinigingen organiseert.

Jonge Socialisten eisen Politieke Ledenraad over nieuwe bezuinigingenInspraak van de leden is nodig, want tot nu toe hebben de bezuinigen van de afgelopen jaren Nederland weinig goeds gebracht.

Afgelopen vrijdag werd duidelijk dat het Kabinet zonder lang aarzelen en overwegen kiest voor weer een nieuwe ronde bezuinigen. Dit zorgt voor extra werkloosheid en een verdere afbraak van de rechtvaardige samenleving waar wij naar streven. De fractie(top) van de PvdA gaat kennelijk akkoord met deze maatregelen, zoals de nullijn in de zorg. Wij vinden dat de leden van de PvdA zich moeten uitspreken over deze voorstellen en de fractie moet adviseren.

Vijf jaar hard bezuinigen heeft Nederland namelijk niet sterker gemaakt. Het vertrouwen is laag, sommige groepen in onze samenleving staat het water aan de lippen en de werkloosheid blijft. De PvdA kiest er momenteel echter voor om toch hard door te bezuinigen, officieel omdat we voor komende generaties geen schuldenberg willen laten ontstaan en de overheidsfinanciën op orde moeten komen, maar in werkelijkheid omdat Brussel niet zal accepteren dat Nederland in 2014 boven de 3% uitkomt. De Jonge Socialisten, leden van de komende generaties, geloven niet in 3%-grenzen en ook niet in angstverhalen over schuldenbergen. Nu zitten veel mensen in Nederland diep in de problemen, en talloze economen en experts geven aan dat even wat rustiger aan doen qua bezuinigen en de investeringen van de overheid te laten stijgen. Een ander richting moet nu worden ingeslagen.

Onze vrees is ook dat er steeds met partijen rechts van de PvdA zoals CDA, CU en D66 onderhandeld zal worden over nieuwe bezuinigen en maatregelen, waardoor er waterige compromissen zoals het Woonakkoord ontstaan en de PvdA alsnog in een rechts kabinet zit. Grijs met een rood randje, daar hebben we geen campagne voor gevoerd en ook niet voor getekend. Daarom is het tijd voor actie en een politieke ledenraad. Verschillende PvdA-afdelingen en gewesten zullen de oproep tot een politieke ledenraad aan het partijbestuur steunen.

Categorieën: Economie & arbeidsmarkt, Partij van de Arbeid

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA