Jonge Socialisten, DWARS en ROOD willen sociale regering

De politieke jongerenorganisaties DWARS (GroenLinks), ROOD (SP) en Jonge Socialisten (PvdA) roepen hun moederpartijen op om zich een linkse regering ten doel te stellen. De jongeren lanceren vandaag een manifest op hun websites waarin ze een aantal belangrijke overeenkomsten tussen de drie linkse partijen aantonen. Volgens de jongeren zijn GroenLinks, de PvdA en de SP elkaars natuurlijke bondgenoten voor een groene, sociale samenleving.

“Het Lenteakkoord was wat DWARS betreft een goede stap. Maar er zit ook pijn in het akkoord en de verschillen tussen de vijf partijen zijn groot. Een sociale regering, met bijvoorbeeld ook D66, ChristenUnie of de Partij voor de Dieren, zou veel meer kunnen bereiken,” aldus Jojanneke Vanderveen (DWARS). De jongeren vinden dan ook dat de linkse partijen zich veel meer gezamenlijk zouden moeten opstellen. Lieke Smits (ROOD): “In ons manifest laten we zien dat onze overeenkomsten groot genoeg zijn om de kiezer een alternatief te bieden en te zeggen: als wij aan de macht komen wordt er weer geïnvesteerd in onderwijs en zorg, zorgen we voor banen en zetten we stappen naar een duurzaam Nederland.”

De jongerenorganisaties storen zich aan de eenzijdige nadruk op financiën van sommige partijen. Ze willen meer aandacht voor de sociale waarde van de maatschappij. Rick Jonker (JS): “Gezonde overheidsfinanciën zijn belangrijk, maar het heeft geen zin als we de publieke sector ondertussen kapot bezuinigen. We moeten ons heel helder voor ogen houden wat het doel is: een groene, sociale samenleving.”

Categorieën: Algemeen, Partij van de Arbeid

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA