Jonge Socialisten bezetten brievenbusfirma

Twee weken geleden deed Diederik Samsom in College Tour een oproep om schimmige belastingconstructies voor buitenlandse bedrijven aan te pakken. Jonge Socialisten bezetten brievenbusfirma Vandaag hebben de Jonge Socialisten de daad bij het woord gevoegd en een postbusfirma op de Amsterdamse Zuidas bezet. Het gaat hier om een kantoor met brievenbussen van onder andere Goldman Sachs en AIG.

media_xl_1965244[1]

Twee weken geleden deed Diederik Samsom in College Tour een oproep om schimmige belastingconstructies voor buitenlandse bedrijven aan te pakken.

Jonge Socialisten bezetten brievenbusfirmaVandaag hebben de Jonge Socialisten de daad bij het woord gevoegd en een postbusfirma op de Amsterdamse Zuidas bezet. Het gaat hier om een kantoor met brievenbussen van onder andere Goldman Sachs en AIG.

De JS’ers hebben zich vastgeketend aan de voorgevel van het kantoor om daarmee aandacht te vragen voor de belastingontduiking die deze firma en vele andere bedrijven plegen via het Nederlandse belastingstelsel. “In Zuid-Europa worden enorme bezuinigingen doorgedrukt, waar ook Nederland vierkant achter staat. Tegelijkertijd laten we grote bedrijven die verantwoordelijk zijn voor de crisis, zoals Goldman Sachs, via Nederland miljarden euro’s aan belastinggeld wegsluizen terwijl het daar goed gebruikt kan worden. Staatssecretaris Weekers staat er bij en kijkt er naar. Dit moet nu ophouden”, aldus Toon Geenen, voorzitter van de Jonge Socialisten.

De JS’ers vinden dat de politiek, de PvdA voorop, in actie moet komen. Want hoewel er steeds meer onvrede ontstaat in Nederland over deze belastingconstructies, en de regering gisteren per motie is opgedragen met een plan van aanpak te komen, is er nog niets gebeurd om deze bedrijven te stoppen.  De Jonge Socialisten eisen directe maatregelen om alsnog winstbelasting te heffen over de gelden die deze bedrijven via Nederland laten lopen. “Het is te gek voor woorden dat de VVD en staatsecretaris Weekers dit probleem blijven bagatelliseren. Samsom is duidelijk geweest: er moet een einde komen aan Nederland als belastingparadijs. Het kabinet moet dat nu waarmaken. Geen getreuzel meer, tijd voor actie!”

Categorieën: Economie & arbeidsmarkt, Internationale Politiek

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA