Jonge Socialisten: bed-bad-broodcompromis is vooral een oplossing voor een politiek probleem

Een grote meerderheid van de Jonge Socialisten in de PvdA (JS) ziet in het bed-bad-broodcompromis van PvdA en VVD vooral een compromis dat een politiek probleem moet oplossen, in plaats van de problemen van uitgeprocedeerde asielzoekers. Dat blijkt uit een ledenraadpleging die vandaag door 237 Jonge Socialisten is ingevuld.

Ook ziet een meerderheid (60%) van de Jonge Socialisten de PvdA-idealen te weinig terug in het voorstel van de coalitie, al is een substantiële minderheid van 35% het daar niet mee eens. Over de vraag of de PvdA over dit vraagstuk überhaupt compromissen had moeten sluiten en of de PvdA niet beter het voorstel had kunnen afwijzen, ook als dit een val van het kabinet had betekend, zijn de leden van de Jonge Socialisten behoorlijk verdeeld.

Wel vindt een duidelijke meerderheid van 80% dat er ook buiten de vijf grote steden en Ter Apel opvang moet worden geboden aan uitgeprocedeerde asielzoekers. Volgens 78% van de respondenten heeft iedereen recht op een plek in een opvangvoorziening, ongeacht status of mate van medewerking aan uitzetting. De JS roept lokale PvdA-afdelingen dan ook op om in hun gemeente aan te dringen op voortzetting van de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers.

Categorieën: Persbericht, Vluchtelingen

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA