In Nederland denk je dat bepaalde dingen geregeld zijn. Kinderen moeten…

Een blog door Lieke over arbeidsrechten en het minimumloon

13116016_10209089420103389_2585549806424129890_o-1

In Nederland denk je dat bepaalde dingen geregeld zijn. Kinderen moeten naar school en mogen niet tien-urige werkdagen in een fabriek draaien, we zorgen voor hen die te ziek zijn om te werken en je verdient voor je werkzaamheden niet minder dan het minimumloon.

Dat laatste maar eigenlijk ook het tweede staat onder druk. Als jij een arbeidsbeperking hebt en je kunt een beetje werken en haalt het ook nog in je hoofd dat te doen, mogen bedrijven je minder betalen dan het wettelijk minimumloon. Je bent dus met een beperking letterlijk minder waard.

Dat is niet alleen een probleem van de mensen met een beperking, maar ook van de mensen zonder beperking. Als wij toestaan dat er getornd wordt aan het minimumloon voor mensen met een beperking, dan wordt er getornd aan het minimumloon van ons allen.

Dit mogen we dan ook niet voorbij laten gaan in een klein krantenstukje op de vijfde pagina, niet met een paar boze tweets. Hier moeten we wat aan doen. Dat kan om te beginnen door deze petitie te tekenen: https://benikhetnietwaard.petities.nl/

Categorieën: Blog, Economie & arbeidsmarkt

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA