“Ik geloof in een links alternatief”

Een blog door Joost

Afgelopen vrijdag was het begin van de regeerperiode van Trump. Trump deed waar hij goed in is: mensen uitsluiten en beweren dat de onafhankelijke media te kritisch op hem is. Was de opkomst bij zijn inauguratie nou laag of hoog? Het was niet alleen een feestje met weinig bekende artiesten, er werd ook flink gedemonstreerd tegen onder andere de seksistische uitspraken van Trump.

Wat ik me afvraag is waar al deze demonstranten waren op het moment dat het erom spande. Wat deden zij de dag, de week of de maand voordat Trump gekozen werd? Voerden ze campagne voor Clinton? Een aantal van deze demonstranten hielp zeker mee met de campagne, maar velen dit vast ook niet. Wat is eigenlijk de motivatie van de demonstranten? Het signaal afgeven dat seksisme van een president niet geaccepteerd is!

Accepteren wij het in Nederland wél dat we een premier hebben die tegen groepen zegt dat ze niet deugen en dat ze maar moeten oppleuren? Staan wij op 16 maart, een dag na de Tweede Kamerverkiezingen, ook te demonstreren omdat de twee grootste partijen van ons land delen van onze bevolking uitsluiten?

Ik geloof in een partij die verschillende groepen uit de samenleving samenbrengt

Als het aan mij ligt niet. Ik geloof in een links alternatief. Ik geloof in een partij die verschillende groepen uit de samenleving samenbrengt om te vechten tegen onrecht en vóór gelijke kansen. Een partij die ervoor zorgt dat kinderen van ouders met een smalle beurs óók lid kunnen worden van de sportclub of op muziekles kunnen. Een partij die ervoor gezorgd heeft dat mbo-studenten niet meer uit hun eigen portemonnee of uit die van hun ouders de bus- of de treinkaartjes naar school moeten betalen, maar net zoals hbo-studenten en universitaire studenten gebruik kunnen maken van het studentenreisproduct. Ik geloof in een partij die samen met Young & United ervoor gezorgd heeft dat jongeren vanaf 21 jaar nu een salaris hebben waar ze rond van kunnen komen. Ik geloof in een partij die regeringsverantwoordelijkheid heeft genomen om dit te realiseren. Ik geloof in de PvdA! Doe jij mee om te voorkomen dat we straks een regering krijgen die bestaat uit de VVD en de PVV?

Word lid van de Jonge Socialisten
Word lid van de Partij van de Arbeid

Categorieën: Blog, Campagne, Internationale Politiek

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA