Ik ben niet racistisch, maar…

De Jonge Socialisten in de PvdA, DWARS en PINK hebben vandaag een video en een manifest gelanceerd om discriminatie aan te pakken in Nederland. De politieke jongerenorganisaties willen dat bedrijven die discrimineren harder worden aangepakt en dat de overheid een proef moet starten met anoniem solliciteren.

De Jonge Socialisten in de PvdA, DWARS en PINK hebben vandaag een video en een manifest gelanceerd om discriminatie aan te pakken in Nederland. De politieke jongerenorganisaties willen dat bedrijven die discrimineren harder worden aangepakt en dat de overheid een proef moet starten met anoniem solliciteren. Op de website www.nietracistischmaar.nl kan men het manifest ondertekenen en vandaag werd de campagnefilm getoond in de Zendtijd voor Politieke Partijen.

In de video komen vijf jongeren aan het woord over alledaagse discriminerende en racistische opmerkingen. “Ik ben niet racistisch en ik heb ook helemaal niets tegen Marokkanen. Maar mijn dochter moet later niet met een Marokkaan thuis komen.” Dit is een voorbeeld van veel voorkomende discriminerende en racistische uitlatingen. Het vaak gehoorde ‘Ik ben niet racistisch, maar…’ is te vaak een aankondiging voor een discriminerende en racistische uitspraak, die door zo te beginnen goedgepraat wordt. Het lijkt er in toenemende mate op dat racistische uitlatingen geaccepteerd worden.

De drie politieke jongerenorganisaties zullen het manifest aanbieden aan de fracties van GroenLinks, Partij voor de Dieren en Partij van de Arbeid in de Tweede Kamer. De video is ook te bekijken op de website.

Categorieën: Diversiteit & emancipatie

Op de hoogte blijven van de JS?

Schrijf je in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief waarin we je op de hoogte houden van onze politieke acties en activiteiten.


Doe mee

De Jonge Socialisten in de PvdA is de politieke jongerenorganisatie van de Partij van de Arbeid. Voor slechts €5 ben je een jaar lid!

Ik wil lid worden!
Ik wil meer weten
Jonge Socialisten in de PvdA