Het drama op Lesbos

Samen met DWARS, de Jonge Democraten en PerspectieF roepen wij het kabinet op om de vluchtelingen in Griekenland niet te laten creperen.

lesbos

Het drama op Lesbos

Op 17 september 2018 berichtte Trouw over de desastreuse situatie in het vluchtelingenkamp Moria op Lesbos. Ontlasting liep door de straten, mensen sliepen buiten en ziektes woedden door het kamp. Vorige week kwam Human Rights Watch met het nieuws dat de situatie alleen maar is verergerd. Het aantal vluchtelingen op Lesbos is toegenomen waardoor de situatie is verslechterd. Deze vluchtelingen kunnen ook geen kant op. De Grieken brengen ze niet naar het vaste land en ook niet terug naar Turkije.

 

Nu de winter op komst is zullen veel vluchtelingen moeten vrezen voor hun leven. Vorig jaar zijn er al vluchtelingen op Lesbos overleden door de kou. De nog slechtere situatie zal zorgen voor een humanitaire catastrofe. Portugal heeft dit als enige land al ingezien en heeft daarom aangeboden om vluchtelingen vanuit Lesbos op te nemen. Iedere paar weken zullen zij mensen vanuit Lesbos naar Portugal laten komen. Wij, de politieke jongerenorganisaties van PvdA, GroenLinks, D66 en ChristenUnie roepen de Nederlandse regering op om hetzelfde te doen. We erkennen dat dit geen oplossing is voor het structurele migratieprobleem. Maar wij kunnen niet op de structurele oplossing wachten. Het is een kwestie van nu helpen of mensen dood laten gaan.

 

Als we hier in Nederland mensen tegenkomen die buiten de nacht niet zullen overleven, zouden we niet twijfelen om te helpen. Wij zijn dan niet afhankelijk van de reactie van de buren om te bepalen of we het goede moeten doen. Laten we deze instinctieve hulp nu ook bieden aan mensen die wat verderop dood zullen vriezen. De mensen hebben tenslotte al genoeg geleden.

 

Twan Wilmes – Jonge Socialisten in de PvdA

Dennis van Driel – Jonge Democraten (D66)

Siewerd de Jong – PerspectieF (Christenunie)

Julia Matser – DWARS (Groenlinks)

 

 

 

 

 

 

Categorieën: Algemeen

Op de hoogte blijven van de JS?

Schrijf je in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief waarin we je op de hoogte houden van onze politieke acties en activiteiten.


Doe mee

De Jonge Socialisten in de PvdA is de politieke jongerenorganisatie van de Partij van de Arbeid. Voor slechts €5 ben je een jaar lid!

Ik wil lid worden!
Ik wil meer weten
Jonge Socialisten in de PvdA