Halbe Zijlstra, stuur de fiscus af op VVD’ers!

VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra bekende afgelopen maandag dat hij wel begreep dat Typhoon was aangehouden door de politie vanwege zijn huidskleur. “We zien dat bepaalde bevolkingsgroepen oververtegenwoordigd zijn in criminele activiteiten.” De Jonge Socialisten in de PvdA zouden dan ook graag zien dat Halbe Zijlstra consequent is en de fiscus opdracht geeft om de VVD-leden door te lichten, omdat zij oververtegenwoordigd zijn in criminele financiële activiteiten.

" De Jonge Socialisten in de PvdA zouden dan ook graag zien dat Halbe Zijlstra consequent is en de fiscus opdracht geeft om de VVD-leden door te lichten"

“We zien dat VVD’ers oververtegenwoordigd zijn bij criminele activiteiten als belastingontduiking, corruptie, witwassen en fraude. Niet alleen VVD-Kamerleden zoals Mark Verheijen en Johan Houwers, maar bijvoorbeeld ook wethouder Jos van Rey en raadslid Kathalijne de Kruif. Als Zijlstra dus echt gelooft in het profilen van de politie, dan moet hij de fiscus oproepen om preventief langs te gaan bij VVD’ers,” aldus Bart van Bruggen, voorzitter van de Jonge Socialisten in de PvdA.

Afgelopen maandag werd Typhoon staande gehouden door de politie, omdat zijn auto niet zou passen bij zijn huidskleur. De dienstdoende agent vond de combinatie van de nieuwe auto, de jonge leeftijd en de huidskleur verdacht en dacht dat de auto niet op een eerlijke manier verdiend was. De Jonge Socialisten pleiten tegen etnisch profileren en hebben daarover ook een motie ingediend op de PvdA Ledenraad van aankomende zaterdag.

Categorieën: Algemeen

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA