Geslaagde inspiratiesessies

Word jij ook actief bij een werkgroep?

2016 is mooi gestart. Niet alleen waren we veelvuldig in het nieuws rondom Rokjesdag en de uitreiking van het ´Els Borstbeeld´, maar ik mocht ook vier inspiratiesessies organiseren voor vier van onze werkgroepen. De werkgroepen vormen een mooie mogelijkheid voor JS’ers die zich graag wat inhoudelijker op een onderwerp willen richten en we hebben ook de afgelopen jaren mooie voorbeelden gezien van actieve werkgroepen zoals de werkgroepen zorg en internationaal en ook mooie actieplannen die door deze werkgroepen zijn geschreven en overhandigd aan de Kamerfractie.

Toch blijkt het altijd weer lastig te zijn om alle werkgroepen goed draaiende krijgen en te vaak wordt de verantwoordelijkheid van het runnen van zo’n werkgroep teveel bij één persoon neergelegd. Wij hadden eind november besloten om als landelijk bestuur wat meer ondersteuning te bieden aan deze werkgroepen en daarom hadden we vier inspiratiesessies gepland waar we enthousiaste leden wilden laten brainstormen over wat we met de werkgroep zouden willen en zo ook meer mensen te activeren om activiteiten op te gaan zetten. Daarnaast hebben we ook binnen het landelijk bestuur de werkgroepen iets anders ingedeeld, zodat de werkgroepen Zorg, Economie en Ruimtelijke Ordening nu door Stijn gecoördineerd gaan worden. Hierdoor hopen we dat we elke werkgroep iets meer ondersteuning kunnen bieden en zo dingen op gang kunnen krijgen.

Alle inspiratiesessies leidden tot mooie ideeën voor activiteiten, werkbezoeken, sprekers en actieplannen en de komende tijd moeten we dat nu wat verder gaan uitwerken en zullen wij vanuit het landelijk bestuur samen met de verschillende enthousiaste leden activiteiten gaan opzetten. Daarnaast proberen we ook de structuur wat te verbeteren, zodat een werkgroep via whatsapp makkelijker kan communiceren en via Facebook-groepen ideeën kan uitwisselen. Als jij geïnteresseerd bent om ook deel te gaan uitmaken van een werkgroep, moet je dat gewoon even aan Stijn of mij laten weten en dan voegen we je toe aan de werkgroepen. Het mooie is: niets moet, maar er kan veel. Als je geen tijd hebt om dingen te organiseren, maar je bent wel geïnteresseerd, word je op de hoogte gehouden van de activiteiten die we organiseren en als je het juist wel leuk vindt om iets te organiseren, is daar alle ruimte voor.

We willen daarom ook graag de uitkomsten van deze sessies met jullie delen. De werkgroep Ruimtelijke Ordening is al meteen aan de slag gegaan en zo komt er op 17 februari een politiek café in Middelburg met Lutz Jacobi over bouwen aan de kust en op 9 maart een discussieavond met Paul Gerritse over de vraag ‘Hoe houden we de steden bereikbaar’. Met de andere werkgroepen gaan we nu aan de slag en je kunt ook online de notulen teruglezen voor de werkgroepen Onderwijs, Duurzaamheid en Economie. De werkgroep Onderwijs heeft ook al 16 februari geprikt om opnieuw in het PvdA-kantoor bij elkaar te komen. Ben je geïnteresseerd, zie je een leuk idee staan of mis je juist iets, laat het ons weten! Ik hoop je binnenkort te zien bij één van de werkgroepen.

Deze blog is van:

Categorieën: Blog, Vereniging

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA