Drie dingen die jij kan doen om te helpen in deze coronacrisis

Wil jij je medemens helpen in deze moeilijke tijd? Wij hebben drie tips.

Beste buur

Vanwege de huidige coronacrisis zijn al onze activiteiten afgelast of verzet en zitten we zo veel mogelijk thuis. Betekent dit dat wij als JS’ers de komende weken op onze lauweren gaan rusten? Zeker niet! We zijn als vereniging ooit opgericht om de wereld een stukje mooier te maken. Juist in tijden van crisis zijn wij harder nodig dan ooit! Hier zijn drie tips om (naast social distancing en afstand houden) je medemens te helpen in deze moeilijke tijd.

1. Help mensen in je eigen buurt!
De coronacrisis treft ons allemaal, maar voor ouderen en mensen met een chronische ziekte zijn het al helemaal beroerde tijden. Zij lopen namelijk een grotere kans om het virus op te lopen en de kans dat het virus voor hen ernstige gevolgen heeft is ook een stuk groter. Daarom hebben deze mensen onze hulp extra hard nodig. Via onze invulkaartjes die je in je eigen buurt bij mensen in de bus kan gooien, kun je je hulp aanbieden aan kwetsbare buurtgenoten.

Download hier onze invulkaartjes

2. Meld je aan bij het Rode Kruis
Nu het coronavirus COVID-19 zich ook in ons land heeft verspreid, mobiliseert het Rode Kruis haar netwerk van burgerhulpverleners Ready2Help. Dat netwerk, bestaande uit ruim 40.000 mensen, is in het leven geroepen voor situaties precies zoals deze.  In heel Nederland komen zij in actie om de meeste kwetsbare mensen te informeren hoe zij zich kunnen beschermen tegen het coronavirus.

Ze verspreiden flyers op een aantal zichtbare plekken bij jou in de buurt, bieden aan boodschappen te doen en checken of je oude buurman nog genoeg medicijnen in huis heeft.

Mensen met een beperkt sociaal netwerk hebben nu extra hulp nodig. Wil jij ook helpen? Meld je hier aan!

3. Help je lokale voedselbank
Meer dan 150000 mensen zijn voor hun eten afhankelijk van de voedselbank. Vanwege het grote percentage senioren onder de vrijwilligers van de voedselbank, hebben de voedselbanken het op dit moment zwaar. Veel ouderen zitten immers thuis in verband met het coronavirus. Door het gebrek aan vrijwilligers wordt zelfs gevreesd dat er hierdoor een aantal voedselbanken zullen moeten sluiten. Dit kunnen we natuurlijk niet laten gebeuren! Kun/wil jij helpen? Neem dan contact op met een voedselbank bij jou in de buurt.

Categorieën: Blog, Zorg

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA