Doelstellingen aanpak jeugdwerkloosheid onduidelijk

10353508_681239195245490_4848112798782264219_o

Vanochtend namen Bram van Ojik (GroenLinks), Mariëtte Hamer (PvdA) en Pieter Heerma (CDA) een paar van de 127.000 CV’s in ontvangst, tijdens onze jeugdwerkloosheidsactie bij het Binnenhof. Samen met FNV Jong, CNV Jongeren en DWARS wil de JS dat de aanpak jeugdwerkloosheid duidelijkere doelstellingen en meer samenhang krijgt.

CNV Jongeren, Jonge Socialisten, FNV Jong en DWARS:
“Doelstellingen aanpak jeugdwerkloosheid onduidelijk”

De Aanpak Jeugdwerkloosheid van het kabinet is nu iets meer dan een jaar bezig. “Sindsdien is het nog steeds onduidelijk tot welk resultaat de aanpak moet leiden,” aldus CNV Jongeren, de Jonge Socialisten, FNV Jong en DWARS. Zij kaarten aan dat het kabinet geen doelstellingen heeft gesteld waaraan afgemeten kan worden of het beleid succesvol is of niet.

“Minister Asscher en ambassadeur Sterk zijn blijkbaar bang om afgerekend te worden op het beleid en duiken daarom,” zeggen de jongerenorganisaties. Voor hen is het belangrijk om te weten welke maatregelen effectief zijn, zodat die in de toekomst structureel ingezet kunnen worden om de jeugdwerkloosheid tegen te gaan.

Ondertussen is 15,5% van de Nederlandse jongeren een jaar na de start van de Aanpak Jeugdwerkloosheid nog steeds werkloos. Om dit tegen te gaan moet het kabinet meetbare doelstellingen nastreven en meer samenhang aanbrengen in de maatregelen, vinden de jongerenorganisaties. “Nu is het een ratjetoe aan gemeentelijke, regionale en sectorale plannen, zonder idee wat er bereikt moet worden.”

Om dit aan te kaarten overhandigen de jongerenorganisaties 127.000 CV’s, die symbool staan voor iedere werkloze jongere in Nederland, aan Kamerleden Mariëtte Hamer (PvdA), Bram van Ojik (GroenLinks) en Pieter Heerma (CDA). De Tweede Kamerleden zullen later op de dag het debat voeren over de aanpak jeugdwerkloosheid.

Categorieën: Economie & arbeidsmarkt, Jeugdwerkloosheid

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA