Diederik Samsom aan kop bij Jonge Socialisten

Diederik

Van woensdag 29 februari tot en met twaalf uur vandaag konden de leden van de Jonge Socialisten hun stem uitbrengen op de vijf kandidaten voor het partijleiderschap. Van de ruim 1650 leden hebben 680 mensen hun stem uitgebracht (41%). Nagenoeg alle leden van de Jonge Socialisten zijn ook lid van de PvdA (90%) en hebben daarmee ook stemrecht tijdens de raadpleging die vanaf 7 maart wordt opengesteld.

Diederik Samsom is onder de jongeren de meest populaire kandidaat met 47% van de uitgebrachte stemmen. Hij wordt op afstand gevolgd door Ronald Plasterk (22,6%) en Nebahat Albayrak (21,2%) die strijden om een tweede plaats. Opvallend is dat Plasterk in populariteit is gestegen na de debatten ten koste van Albayrak en Samsom.

De jongste kandidaat Martijn van Dam lijkt geen vruchten te plukken van zijn jonge leeftijd. Bij de Jonge Socialisten hij kan slechts op 6,5% van de stemmen rekenen. Lutz Jacobi lijkt voor spek en bonen mee te doen, zij krijgt 2,7% van de stemmen.

“De opkomst van deze ledenraadpleging is hoog voor PvdA begrippen,” aldus Rick Jonker, voorzitter van de Jonge Socialisten. “Het is te hopen dat in de PvdA ledenraadpleging ook één kandidaat met een sterk mandaat naar voren komt. In onze eigen raadpleging zou Samsom het in de eerste ronde al bijna winnen, maar ik verwacht dat bij de PvdA het nog wel belangrijk kan worden wie er bij Lutz Jacobi en Martijn van Dam op twee worden gezet.”

Categorieën: Partij van de Arbeid

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA