Demonstreer voor homorechten in Rusland

homovlag

In Rusland worden lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders gediscrimineerd en onderdrukt. Ondanks dat gaan Rutte en het koningspaar naar Sochi. De JS demonstreert op 7 februari voor LHBT rechten, met minister Bussemaker!

Al eerder sprak de JS zich uit tegen de grote Nederlandse delegatie die naar de Olympische spelen in Sochi afreist. Dat signaal past namelijk op geen enkele wijze bij de houding die een land moet aannemen ten opzichte van een land waar mensenrechten geschonden worden. Dan moeten we zelf de aandacht maar vestigen op LHBT rechten.

Daarom demonstreert de JS op vrijdag 7 februari mee met het COC bij het Homomonument in Amsterdam, om onze solidariteit te betuigen met de homo’s en lesbiennes in Rusland. Minister Jet Bussemaker zal ook aanwezig zijn. Met regenboogvlaggen zullen wij om 18:30 uur bij het homomonument (bij de Westerkerk) staan. Sluit jij je ook aan?!

Categorieën: Activiteiten, Diversiteit & emancipatie, Internationale Politiek

Op de hoogte blijven van de JS?

Schrijf je in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief waarin we je op de hoogte houden van onze politieke acties en activiteiten.


Doe mee

De Jonge Socialisten in de PvdA is de politieke jongerenorganisatie van de Partij van de Arbeid. Voor slechts €5 ben je een jaar lid!

Ik wil lid worden!
Ik wil meer weten
Jonge Socialisten in de PvdA