De LB-kandidaten stellen zich voor

Kom meer te weten over de kandidaten voor het Landelijk Bestuur

Vanaf zondag 6 september gaan de stembussen open voor de verkiezingen van het Landelijk Bestuur. Hoog tijd om de kandidaten wat beter te leren kennen! Voor elke functie is er één kandidaat behalve die van voorzitter, daarvoor hebben we twee kandidaten. Hieronder stellen alle kandidaten zich kort voor.

Voorzitter – Andrej van Hout

Hoi allemaal, mijn naam is Andrej. Ik ben nu bijna zes jaar lid van deze prachtige vereniging. Nu, in het vijfde jaar van mijn lidmaatschap, is het 126 jaar geleden dat het begin van de sociaaldemocratie werd ingeluid met de oprichting van de SDAP. 126 jaar later is de sociaaldemocratische strijd nog steeds nodig. Als scholier wilde ik op mijn eigen manier een steentje bijdragen aan die sociaaldemocratische strijd. Daarom koos ik voor de studie Rechten in Tilburg, want op die manier kan ik mensen helpen die dat echt nodig hebben. Op het moment dat mijn ervaringen uitgebreider werden -dankzij mijn tijd bij de JS als gewoon lid, als afdelingsbestuurslid en als afdelingsvoorzitter- wilde ik mijn idealen in de praktijk brengen. Ik kandideerde mij voor de gemeenteraad in Veldhoven en de faculteitsraad op de universiteit. Hier heb ik een aantal dingen geleerd, waaronder dat je goed moet kunnen samenwerken om iets te bereiken en dat je het niet alleen kunt. Het lijkt mij dan ook een eer om samen met jullie de sociaaldemocratische strijd aan te gaan als voorzitter van de JS. Schroom niet om mij een berichtje te sturen als je vragen hebt.

Website: planandrej.nl

Insta, twitter: @andremeteenj

Facebook: Andrej van Hout

Whatsapp/Telegram: +31 6 46572259

Voorzitter - Luna Koops

Lieve kameraden,

Waar droom jij over? Ik droom over een betere wereld: met gelijkheid, solidariteit en verbondenheid. Dromen zijn de kern van waarom de JS bestaat: strijden voor de wereld van morgen. Om voorop te gaan in die strijd werd ik in 2019 voorzitter van de JS. In de afgelopen veertien maanden heb ik die strijd mogen voeren, met jullie allemaal.

Samen hebben we dit jaar veel bereikt. Zo hebben we volkshuisvesting op de kaart gezet, ons hardgemaakt voor internationale solidariteit, ons steentje bijgedragen aan een progressievere en groenere koers op zowel de straat als in de Kamer.

Maar de strijd is nog niet gestreden. Daarom stel ik mij beschikbaar om voor nog een termijn van negen maanden voorzitter te zijn. Zodat we sterk de verkiezingen ingaan en zoveel mogelijk jongeren de Kamer in kunnen krijgen. Zodat we Uitgewoond sterk uitbreiden en rechts niet met rust laten totdat een huis weer een mensenrecht is. En zodat de JS toegankelijker en democratischer wordt dan ooit tevoren.

Wil jij ook een sterke en actieve JS waar iedereen zich thuis kan voelen? Laten we dan ook de komende negen maanden daarvoor blijven strijden!

Met strijdbare groet,

Luna Koops
06-83229892
lunakoops.nl

Secretaris – Roberto Kist

Kameraden,

Voor wie mij nog niet kent, mijn naam is Roberto Kist, ik ben 24, studeer bestuurskunde en woon samen met mijn verloofde in het mooie Zwolle waar onze sociaaldemocratische wortels teruglopen tot in de 19de eeuw. Naast mijn activiteiten bij de JS ben ik burgerraadslid voor de Zwolse PvdA.

Mijn avontuur bij de Jonge Socialisten begon tijdens het voorjaarscongres van 2015 waar ik meteen hatelijk werd ontvangen. Sindsdien ben ik actief geweest bij de afdeling Overijssel en de onderafdeling Zwolle met als kers op de JS taart het afgelopen jaar waarin ik secretaris van het landelijk bestuur mocht zijn. Met die laatste taak ga ik graag nog een jaar door.

Nu de verkiezingen er aan komen is het belangrijk dat onze vereniging op rolletjes loopt zodat we alle energie kunnen steken in onze plannen en onze geweldige kandidaten. Op die manier kunnen we in maart zorgen voor een come-back en verjonging van stevige sociaaldemocratische politiek in Nederland. Ik hoop op jullie steun tijdens het zomercongres zodat ik hier, met mijn ervaring uit het vorige bestuur, aan mag blijven werken.

Met rode, strijdvaardige groet,

Roberto Kist.

Penningmeester – Melad Kohistani

Mijn naam is Melad Kohistani, 20 jaar oud. Nu alweer zes jaar lid van onze mooie vereniging. Ik heb mij de afgelopen jaren ingezet als penningmeester van Brabant en daarvoor de onderafdeling Eindhoven. Met veel plezier heb ik daar de kneepjes van het vak geleerd en me kunnen ontwikkelen. Ik wil nu met jullie steun de nieuwe penningmeester worden. Er is nog veel onrecht in de wereld: Een vermogenskloof die als maar groeit, een klimaat dat een brand staat en een economisch systeem wat niet de mens, maar het kapitaal centraal zet. Ik wil daarom bouwen aan een JS die problemen in alle lagen van de samenleving aan de kaak stelt, maar ook deel uitmaakt van de oplossing. We gaan hier samen voor!

Nummer: 0682757605
FB: https://www.facebook.com/melad.kohistani
Twitter: @KohistaniMelad
IG: @Melad.Kohistani

Communicatie – Rinus van Hofweegen

Beste kameraden,

Mijn naam is Rinus.

Van de Partij van de Arbeid en de Jonge Socialisten ben ik lid geworden omdat ik de idealen die ik nastreef voor een belangrijk deel terugvind bij deze organisaties. Een socialere wereld waarin mensen gelijk zijn en van dezelfde kansen mogen genieten is iets waarvoor ik mij wil inzetten. Zowel binnen als buiten de JS probeer ik hieraan bij te dragen door maatschappelijk betrokkenheid en interesse in de politiek onder aandacht te brengen bij zowel jongeren als ouderen. Dit doe ik met veel plezier, zo ook het komende jaar, misschien wel vanuit mijn rol als landelijk bestuurslid. Afgelopen jaar heb ik met heel veel plezier deel mogen uitmaken van het afdelingsbestuur van de JS Utrecht. Daar ben ik erin geslaagd om de website een professionele uitstraling te geven en de nieuwsbrieven zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de lezers. Daarnaast heb ik veel energie gestoken in de “Kamperen op het Domplein” actie die helaas door het weer opgedoekt moest worden. Komend jaar kijk ik er naar uit om samen met het bestuur vele leuke, toegankelijke en zichtbare acties en activiteiten te organiseren en ook weer voor een sterke uitstraling van de Jonge Socialisten te zorgen.

IG:  @rinusvhofweegen

Scholing – Sarah Vonk

Beste kameraden,

Ik ben Sarah, ik ben 17 jaar en mag me sinds mijn 14e een jonge socialist noemen. Ik ben lid geworden tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen, waar ik toen aan meedeed als eerste vrouw op de lijst van de PvdA in een dorp waar vrouwen en al helemaal jonge vrouwen niet snel een stem kregen. Ik kreeg 120 stemmen en had de vereniging gevonden waar ik erg veel van zou gaan houden. Ik heb als actief lid en in het afdelingsbestuur van de afdeling Overijssel ontzettend veel geleerd over het politieke speelveld en hetgeen waar we samen voor strijden. Ik heb mijn mening ontwikkeld en ik heb de eer gehad ons najaarscongres in Zwolle te openen met Nelleke Vedelaar. Vanaf 13 september hoop ik het landelijk bestuur te gaan versterken als bestuurslid Scholing.

Ik zie jullie snel op het congres!

Leden – Lotte Demarteau

Lieve JS’ers,

Mijn naam is Lotte Demarteau en ik ben een 22-jarige studente Milieukunde in Den Bosch. Het afgelopen jaar heb ik met veel plezier de functie leden binnen het landelijk bestuur mogen uitvoeren. Het lijkt mij ontzettend leuk om dit nog een jaar te doen.

Het afgelopen jaar heb ik vele ledenpakketten verstuurd en vele nieuwe leden gebeld. Daarnaast ben ik bezig geweest met nieuwe ledendagen, waarbij nieuwe leden welkom zijn geheten in de Tweede Kamer door Lodewijk Asscher. Helaas konden nog niet alle nieuwe leden op bezoek in de Tweede Kamer, maar zodra dit weer mogelijk is wil ik dit graag doorzetten.

Het afgelopen jaar heb ik veel mogen ondernemen, maar helaas ben ik nog niet aan alles toegekomen. Graag zou ik het komende jaar mijn overige plannen willen uitvoeren. Een van die plannen is het opzetten van een systeem waarin leden actief kunnen worden zonder vast te zitten aan een bestuursjaar. Door middel van teams, waar leden op een laagdrempelige manier aan mee kunnen doen, wordt dit systeem gecreëerd.

Je mag mij altijd appen, bellen of e-mailen als je vragen hebt, maar ook als je gewoon even wilt babbelen.

Liefs,

Lotte Demarteau

Insta en Facebook: lottedemarteau
Telefoonnummer: 06-46014930
E-mail: lottedemarteau@hotmail.com

Internationaal secretaris – Sophie Heesen

Hallo rode vrienden,

Mijn naam is Sophie Heesen en ik ben eenentwintig jaar. In Gouda ben ik meer dan twee jaar raadslid en de afgelopen periode ingezet voor de Taskforce Verjonging van de PvdA. Verder ben ik opgegroeid in een arbeiderswijk in Kort Haarlem en heb ik van dichtbij meegemaakt hoeveel verschillen er zijn in de samenleving. Er is natuurlijk een reden waarom ik politiek betrokken ben en mij kandideer voor de functie als Internationaal Secretaris. Bijna honderd Poolse gemeenten hebben een status van homovrije gemeenten. Het gemis aan tolerantie in Europa baart mij zorgen. Wij kunnen bijeenkomsten organiseren om samen met de zusterorganisaties ervoor te zorgen dat jongeren zich veiliger gaan voelen en dat anti-homobeleid in de prullenbak beland. Op gemeentelijk-, landelijk- en Europeesniveau kan er veel beter beleid worden doorgevoerd zodat iedereen écht kan meedoen. Voor veel jongeren blijft de politieke een ver-van-mijn-bed-show. Jongeren moeten meer inspraak kunnen leveren op het buitenlandbeleid omtrent bijvoorbeeld de jeugdwerkloosheid, duurzaamheid en de economie. Naast de inhoud houd ik van gezelligheid. Eén team, één taak. Mocht jij ideeën hebben over acties, standpunten en bijeenkomsten. Neem contact op! Ik kom graag langs jouw afdeling.

Instagram: @sophie_heesen
E-mail: sophie.heesen@live.nl

Categorieën: Algemeen, Vereniging

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA