De kandidaten stellen zich voor!

Kom meer te weten over de kandidaten voor het Landelijk Bestuur, Presidium en Raad van Advies

Vanaf zondag 5 juni gaan de stembussen open voor de verkiezingen van het landelijk bestuur, het presidium en de raad van advies. Hoog tijd om de kandidaten wat beter te leren kennen! Hieronder stellen alle kandidaten zich kort voor.

Landelijk Bestuur

Voorzitter

Lukas van Dongen

Mijn naam is Lukas van Dongen. Ik ben eenentwintig jaar oud, trotse Utrechter en kandidaat-voorzitter. Elke dag maak ik mee hoe leden zich inzetten voor een betere wereld, of dit nu is in de gemeenteraad of via acties en activiteiten. Ik ben trots op ons, maar denk tegelijkertijd dat we beter kunnen. Als Voorzitter wil ik de Jonge Socialisten zichtbaarder, diverser en groter maken. Onze vereniging heeft als doel om voor de belangen van jonge mensen op te komen. Nu is de tijd om deze rol echt te pakken. Van volkshuisvesting tot aan klimaat: jongeren hebben op dit moment weinig te verliezen en veel te winnen. Toch hebben wij ons als vereniging de laatste jaren te weinig laten horen over de thema’s die ons aan het hart gaan. Ik wil ervoor zorgen dat de JS zich vol overtuiging laat horen voor een linkse, sociaaldemocratische samenleving. Samen met jou wil ik hiervoor gaan. Ik geloof dat we veel kunnen bereiken. Jij ook? Aarzel dan niet een stuur me een appje om met me in contact te komen! Op mijn website vind je meer informatie over mijn plannen. Hopelijk tot snel!

Tel: 06-20157888

Web: https://www.lukasvandongen.nl/

Ig: https://www.instagram.com/lukas_vandongen/

Bob den Ouden

Mijn naam is Bob den Ouden, economie- en sociologiestudent uit Rotterdam. Zoals jullie misschien al weten heb ik me kandidaat gesteld als voorzitter van onze mooie vereniging. Als oud-afdelingsvoorzitter van Rijnmond heb ik al een paar jaar mijn steentje bijgedragen aan de organisatie en daar zou ik graag een vervolg aan geven. Dat wil ik doen omdat deze vereniging in mijn ogen een hele belangrijke functie vervult. Het staat voor mij centraal dat dit dé plek is voor sociaaldemocratische jongeren om het verschil te maken. Één van mijn belangrijkste drijfveren is daarom ervoor zorgen dat iedereen zijn of haar weg vindt binnen onze vereniging. Om te kunnen leren over politiek, om op te komen voor de zaken die je aan het hart gaan of om het gewoon heel leuk en gezellig te hebben. Zodat we samen dat verschil kunnen maken. Mocht je nog iets van mij willen weten dan ben ik altijd beschikbaar, stuur me dan vooral een berichtje.

Tot op het Congres!

Mijn plannen kun je lezen op:

https://www.instagram.com/derodetoekomst/

Secretaris

Rolf Hidding

Mijn naam is Rolf Hidding, afrondend masterstudent uit Drenthe en Groningen in Rotterdam. Ik heb mij kandidaat gesteld voor de mooie functie van Secretaris in het Landelijke Jonge Socialisten bestuur. Na een bestuursjaar als voorzitter bij de Economische en Bedrijfskunde Faculteitsvereniging (EBF) en als bestuurslid bij de JS Afdeling Groningen, leek het mij nu een mooie stap om de vereniging van het bovenste niveau een stuk verder te brengen en mijn ervaringen ten dienste te stellen. Daarnaast heb ik mijn rol in de Verenigingsstructuur commissie veel mogen opdoen over de vereniging en waar de verbeterpunten liggen, waarop ik mij graag wil toeleggen komend jaar. Voor mij is het belangrijk dat jongeren ongeacht hun achtergrond, zij dat vanuit de provincie of het MBO, onderdeel en betrokken kunnen zijn bij deze mooie vereniging. Naast een duidelijk politiek en maatschappelijke uitstraling en karakter moet deze vereniging in mijn ogen ook voor iedereen plezier zijn en een ontmoetingsplek en plek van gezelligheid zijn voor iedereen. Mocht je meer willen weten over mijn specifieke plannen of mij willen spreken, schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

Met rode groet en tot op het congres!

Mijn plannen zijn te lezen op:

Https://www.instagram.com/derodetoekomst/

Fleur Zijnstra

Mijn naam is Fleur Zijnstra, ik ben 22 jaar oud en nu een jaar lang bestuurslid secretaris. Ik heb een studie politicologie afgerond en ben nu nog in mijn afrondende fase van de studie sociologie. In mijn vrije tijd ben ik een fanatiek hockeyer en vind sport in het algemeen ontzettend leuk om te doen. Verder vind ik het ook superleuk om met vrienden een borrel te doen. Naast de Jonge Socialisten ben ik ook nog een jaar bestuurslid geweest bij onze zusterverenging JWBS.

Je leest dit omdat ik mij opnieuw gekandideerd heb als bestuurslid secretaris voor het landelijk bestuur. Ik heb gemerkt dat ik na een jaar secretaris te zijn geweest ontzettend veel geleerd heb en nu ook super goed ingewerkt ben. Ik ken alle ins en outs en vind mijn weg ontzettend goed binnen de vereniging. Het zou zonde zijn als ik deze kennis en ervaringen, die ik aankomend jaar juist nu ontzettend goed kan gebruiken, niet kan inzetten. Daarom hoop ik dat jullie opnieuw het vertrouwen in mij willen geven en mij nog een jaar als secretaris willen benoemen. Wat ik allemaal precies wil bereiken kun je lezen op mijn socials!

Met rode groet,

Fleur Zijnstra

https://www.instagram.com/fleurzijnstra/

Penningmeester

Bert Steeghs

Mijn naam is Bert Steeghs. Ik ben 22 jaar oud, woonachtig in Leiden en nu kandidaat voor het penningmeesterschap. Als trotse Jonge Socialist wil ik graag mezelf dienstbaar opstellen en mijn kwaliteiten inzetten voor de vereniging. Ik ben een harde werker en hou ervan om mijn doelen te bereiken met goede resultaten. Ik ben dan ook iemand die zijn uiterste best zal doen om de JS in de goede richting te stuwen. Ik wil samen met de leden werken aan financiële zekerheid en transparantie. Daarom omarm van ik harte de kascommissie en wil ik deze zo goed mogelijk faciliteren om de financiën inzichtelijker te maken voor de leden. Daarnaast ga ik voor duidelijkheid en rust zorgen door het gestructureerd wekelijks afhandelen van declaraties. Wil jij ook rust en duidelijkheid bij de financiën van de JS? Stem dan Bert, want een betere penningmeester is Ernie! 

Je kunt mij altijd contacten voor vragen of wat dan ook!

Tel: 0629138807

IG: https://www.instagram.com/bertsteeghs/  

FB: www.facebook.com/bert.steeghs.00

Tim Nellen

De afgelopen drie jaar heb ik genoten van mijn JS-lidmaatschap en alle leuke mensen die ik heb mogen leren kennen. Het mooiste aan de JS was voor mij dat je actie en gezelligheid perfect kan combineren. Aan de ene kant kun je schreeuwend op het Plein pleiten voor verandering, aan de andere kant kun je samen met elkaar gezellig borrelen en lachen. Dit is wat ik uniek vindt aan een PJO en de JS in het algemeen en waarom ik me hier graag een jaar voor in wil zetten als landelijk penningmeester.

Voor diegenen die me niet kennen zal ik me even kort voorstellen, ik ben Tim, 22 jaar, afkomstig uit Venlo en momenteel wonend in Leiden waar ik International Studies studeer. Ik hou me in het dagelijks leven graag bezig met lezen, fietsen en pop/punk- en rocknummertjes rammelen op mijn gitaar. Ook ben ik vaak te vinden bij mijn afdeling.

Wil je meer weten over mijn ideeën en waarom ik graag het landelijk bestuur in wil? Lees dan mijn motivatiebrief in de congreskrant.

Hopelijk tot op het congres!

Met rode groet,

Tim

Maaike Krom

Maaike heeft geen voorstelstukje aangeleverd. Lees hier haar motivatiebrief.

Politiek en Acties

Mahmoud Al-Naser

Hallo allemaal, mijn naam is Mahmoud en ik kandideer me voor de functie Politiek & Acties. Ik woon nu vier jaar in Nederland als statushouder en twee jaar daarvan ben ik al lid van de JS. Na twee jaar in Nederland te hebben gewoond vond ik het namelijk tijd worden om politiek betrokken te worden. Maar als statushouder die de taal nog niet goed sprak was het lastig om te vinden hoe en waar en wat. Daarom organiseerde ik voor mezelf en andere jonge statushouders een PJO-debat. Hier was de JS natuurlijk ook! 

Later heb ik samen met deze PJO’s een brief aangeboden aan de gemeente Den Haag om werk en onderwijs toegankelijker te maken, wat uiteindelijk is meegenomen in het coalitieakkoord! De idealen, de sfeer en de steun van de JS maakte zo’n indruk op mij dat ik daarna lid ben geworden. Een maand later was ik zelfs al bestuurslid politiek in Den Haag-Leiden

Ik droomde als jonge vluchteling van wereldvrede en wil daar graag een bijdrage aan leveren. Dat is moeilijk, maar als je erin durft te geloven en er hard voor werkt, gaat het ons lukken.

Hoe ga ik dat doen? Lees er meer over in mijn motivatiebrief.

https://www.linkedin.com/in/mahmoud-al-naser-613626174

https://www.instagram.com/m.alnaser96/

https://www.facebook.com/mahmoud.alnaser.58

Mika Kraft

Mika heeft geen voorstelstukje aangeleverd. Lees hier zijn motivatiebrief.

Media en Profilering

Renske Heringa

Hi mijn naam is Renske, ondertussen alweer 25 jaren jong en ik ben woonachtig in Rotterdam. Om elkaar beter te leren kennen, heb ik drie hele leuke feitjes over mezelf voor jullie. Om te beginnen verzamel ik vintage werknemerskleding en sta ik elke zaterdag in Den Haag haring te verkopen bij het familiebedrijf. Tenslotte heb ik het speciale talent dat ik het puntje van mijn neus aan kan raken met mijn tong!
In het dagelijks leven ben ik bezig met mijn studie ‘Advertising’ op de Kunstacademie waar ik mij bezig hou met het bedenken van creatieve concepten. Eerder ben ik al afgestudeerd van het Grafisch Lyceum waar ik heb geleerd om deze creatieve concepten vorm te geven.
Ik hoop met mijn bestuurs- en professionele ervaring komend jaar bij te dragen aan een communicatief sterke JS dat boodschappen op een heldere manier communiceert en daarnaast beschikt over een professionele online identiteit. De website, merchandise en het ondersteunen van de afdelingen staan overigens ook in mijn agenda. Na 2,5 jaar lid te zijn van de JS wil ik met mijn mede JS leden de krachten bundelen om deze prachtige vereniging, die mij zo veel heeft gegeven, nóg mooier te maken.
link:

Leonore van der Heide

Mijn naam is Leonore van der Heide. Ik woon met twee vrienden op kamers in Groningen. Binnenkort word ik 22 wat ik zoals elk jaar vier met een grote picknick in het Plantsoen.

Ik heb twee jaar in een caravan gewoond wat oprecht de beste ervaring van mijn leven was. Ik stond op een terrein met vakantiegangers uit verschillende continenten maar ook met mensen die het gevoel hadden dat ze niet meer in de maatschappij pasten. In de avonden hadden we gesprekken bij een vuur over persoonlijke problemen maar ook hoe ze de wereld zagen. Deze gespreken hadden zo veel indruk op mij gemaakt dat over al waar ik kom ik nog steeds diezelfde open sfeer probeer mee te nemen.

Dit jaar rond ik mijn MBO-opleiding Mediaredactie af onder andere door mijn eindstage bij de PvdA-fractie in Groningen. Als mediamaker en fotograaf zet ik mij freelance of op vrijwillige basis in om organisaties op de kaart te brengen. Bij de Jonge Socialisten doe ik dit ook en ik ben er echt achter gekomen dat ik mij wil inzetten om deze gedeelde idealen verder te verspreiden. En bovenal een omgeving creëren waar iedereen op zijn gemak in gesprek kan gaan.

Scholing en Leden

Merel van Kempen

Dat niet iedereen dezelfde kansen krijgt in onze maatschappij is wel bekend, maar we mogen niet wegkijken. Iedereen verdient het om gerespecteerd te worden om wie die is, waar die vandaan komt of hoe die er uit ziet. Ik heb een geadopteerd zusje. Zij ziet er anders uit dan ik maar we hebben wel dezelfde achternaam. Het zou toch raar zijn als zij anders wordt behandeld dan ik? Toch gebeurt het elke dag.

Mijn naam is Merel van Kempen, ik ben 21 jaar en geboren en getogen in Amsterdam. Ik studeer Bestuurskunde aan de Hogeschool van Amsterdam. Afgelopen jaar stond voor mij volledig in het teken van de politiek. Ik liep stage bij Marjolein Moorman en heb een deel van haar campagne mogen organiseren. Ook heb ik sinds het najaarscongres de functie ‘Leden’ van het landelijk bestuur mogen vervullen hier in de JS. Nu zou ik graag door willen gaan met de samengevoegde functie van ‘Scholing en Leden’. Ik kandideer mij voor de functie ‘Scholing en Leden’ in het landelijk bestuur van de Jonge Socialisten 2022/2023. Mocht ik gekozen worden, dan zal ik deze functie met passie vervullen.

Rode groet,

Merel van Kempen

Internationaal secretaris

Melad Kohistani

Mijn naam is Melad Kohistani en vol passie en enthousiasme kandideer ik me voor de functie van internationaal secretaris. De afgelopen twee jaar had ik de eer om de vereniging te dienen als penningmeester en als bestuurslid vereniging. Ik heb de Jonge Socialisten naar eer en geweten bestuurd en vele waardevolle levenslessen meegenomen.

Ik wil door als internationaal secretaris omdat ik als zoon van Afghaanse vluchtelingen als geen ander weet wat onrecht is en waar ik tegen wil vechten. Ook weet ik door mijn jarenlange ervaring binnen de vereniging hoeveel kansen we nog kunnen pakken op gebied van internationale politiek. Dit wil ik graag samen met jullie doen. Onze verenging bruist van talent en knappe koppen en die wil ik samenbrengen in een internationaal secretariaat, zodat we samen de functie van internationaal naar nieuw niveau tillen. 

T: 0682757605

Insta: https://instagram.com/melad.kohistani?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Kiki Lemmens

Kameraden!

Met 14 jaar oud, inmiddels acht jaar geleden ben ik lid geworden van de Jonge Socialisten en sindsdien heb ik nooit getwijfeld over deze keuze. Vanaf het begin voelde ik mij thuis binnen onze vereniging. Na de middelbare school ben ik Liberal Arts & Sciences gaan studeren in Utrecht. Hier heb ik geleerd over geopolitiek en de minor Conflict Studies en Spaans gevolgd. Ook heb ik mij in Utrecht twee jaar mogen inzetten als afdelingsvoorzitter. Daarna ben ik op het congres in Zaandam verkozen tot bestuurslid Scholing en dat brengt ons op het heden.

Begin dit bestuursjaar heb ik de kans gekregen om in Frankrijk de JS te vertegenwoordigen op het Revolté kamp. Dit was een kamp waar we leerden over feminisme, duurzaamheid en het bestrijden van extreemrechts. Ook waren hier vanuit verschillende internationale organisaties jongeren aanwezig waarmee ik contacten heb opgebouwd die ik nog steeds spreek. Dit heeft mij doen inzien dat ik het vertegenwoordigen van de JS in het buitenland niet alleen leuk vind, maar ook goed kan. Ik heb mij kandidaat gesteld voor de functie van internationaal secretaris omdat ik vind dat onze vereniging een sterk internationaal secretariaat verdiend en ik mij daar het komende jaar keihard voor wil gaan inzetten.

Presidium

Murielle Posthuma

Voor de mensen die mij nog niet kennen, ik ben Murielle. In de afgelopen jaren heb ik mij op verschillende manieren mogen inzetten voor onze vereniging, onder andere als bestuurslid voor de afdeling Den Haag-Leiden. Ik heb gezien hoe de vereniging ontzettend gegroeid is. Het enthousiasme van jullie als leden, in het bijzonder ook nieuwe leden, heeft geleid tot sterke discussies; met als belangrijkste speelveld voor deze discussies de congressen. Het komende jaar zou ik met jullie steun graag bijdragen aan een goede organisatie en veilige sfeer tijdens de congressen om deze discussies te blijven voeren. 

Sinds het behandelen van de congresvoorstellen over het huishoudelijk reglement tijdens mijn eerste congres – waar ik een onverwachte liefde voor ontdekte – heb ik gezegd dat ik me ooit wilde gaan kandideren voor het presidium. Nu, na het afronden van mijn opleidingen, ben ik van mening dat ik hierin de tijd en energie kan steken die het verdient. Een meer uitgebreide motivatiebrief voor mijn kandidatuur vind je in de tweede congreskrant, maar stuur me vooral een appje op 06-41417389 of mail naar murielle.posthuma1999@gmail.com als je een vraag hebt of als je gewoon wil (bij)praten! 

Met rode groet, 

Murielle Posthuma 

https://www.instagram.com/murielle_posthuma

Nathan Römer

Mijn naam is Nathan Römer, ik ben 25 jaar en ben al 8 jaar lid van deze geweldige vereniging. Ik heb mijn gekandideerd voor een plekje in het presidium. De reden waarom ik mij kandideer is dat ik nog 3 jaar heb bij de JS en ik hoop met dit plekje in het presidium een steentje te kunnen bijdragen aan het congres, het zou mij fantastisch lijken om een keer het congres voor te zitten omdat ik weet dat dit een mooie uitdaging voor mij is!

Mochten jullie nog vragen voor mij hebben app/bel op 0624860910 en dm mij op Facebook

Instagram @nromer287

Twitter nathanromer11

Een rode groet!

Nathan

Abdelkader Karbache

Mijn verhaal bij de JS begon drie jaar geleden. Samen met andere jongeren in Den Haag gaf ik advies aan de wethouders van de stad over jeugddakloosheid. Hierdoor raakte ik volledig mijn vertrouwen in de politiek kwijt. Jongeren die op straat belandden door domme politieke keuzes en niemand die er wat aan deed. Althans dat dacht ik, tot ik zag hoe oud-JSer Janneke Holman zich inzet voor daklozen. Sindsdien ben ik lid geworden omdat zij me overtuigde dat dit de plek is waar we werken aan een betere samenleving! 

Maar die verandering komt niet zonder dat we samen ons geluid laten horen. Daarin is het congres onmisbaar. In mijn tijd als afdelingsvoorzitter heb ik me veel met het congres bemoeid. Ik heb gezien hoe hard mensen bezig zijn onze sociaaldemocratische idealen werkelijkheid te maken. Soms via moties, soms door de orde te verstoren, maar vooral door samen een sterke beweging op te bouwen. Daar wil ik in het presidium een bijdrage aan gaan leveren. Zorgen dat het uitwisselen van kennis, dromen en wensen van JSers zo efficiënt en prettig mogelijk gebeurt.

Ben je benieuwd hoe ik dat ga doen, lees dan mijn motivatiebrief!

Met rode groet,

Abdelkader 

Instagram: @abdelkaderkarbache

Twitter: @abcdelkader

Gerben Vernhout

Gerben heeft geen voorstelstukje aangeleverd. Lees hier zijn motivatiebrief.

Sarah Vonk

Sarah heeft geen voorstelstukje aangeleverd. Lees hier haar motivatiebrief.

Raad van Advies

Fleur Renkema

Mijn naam is Fleur Renkema, 22 jaar, afdelingsvoorzitter van de JS Groningen en hoop met jullie steun lid te worden van de raad van advies. Ik heb bij drie verschillende studentenorganisaties al deelgenomen in de rva en heb hier mogen ervaren hoe fijn is voor een bestuur om met rva-leden te kunnen sparren.

Deze periode van de rva staat in het teken van kijken hoe de rva moet werken. Ik denk dat de volgende punten daar onder andere voor van belang zijn:

  • Elk bestuurslid wordt gekoppeld aan een rva’er. Deze rva’er geldt als vertrouweling en sparringpartner voor het bestuurslid.
  • De rva let actief letten op de voortgang van het jaarplan. Op deze manier houdt de rva het bestuur scherp wat betreft de beloftes die zij hebben gedaan aan de vereniging.
  • De rva houdt eens per drie maanden een evaluatiegesprek met de bestuursleden. Hier hebben bestuursleden de gelegenheid om actief terug te blikken op de afgelopen periode en samen met de rva te kijken wat moet worden doorgezet en wat beter moet.

Als jullie nog vragen hebben kunnen jullie mij bereiken via WhatsApp (+31611936110) of Twitter (@fleurrenkema).

Rode groet uit het Noorden,

 Fleur Renkema

Suzanne Bollen

Mijn naam is Suzanne (zij/haar), ik ben 21 jaar oud en woon in Amstelveen. Ook studeer ik Gezondheid en Leven aan de VU. Ik heb me gekandideerd voor de RvA en hoop dit orgaan de komende tijd vorm te mogen geven. Het is belangrijk dat het bestuur een terugvalsbasis heeft en denk dat ik met mijn ervaring als afdelingsbestuurslid, landelijk bestuurslid en in de commissie verenigingsstructuur die helpende hand kan bieden. Verder hecht ik belang aan een open sfeer naar de leden en continuïteit binnen het bestuur, daar wil ik me graag voor inzetten. Indien er meer vragen zijn kunnen jullie me bereiken!

Groet,

Suzanne Bollen

Tel: 0644237752

Judith Lemkes

Mijn naam is Judith en als je advies nodig hebt, kun je mij altijd bellen. Ik geef in principe over alles graag advies, maar zou toch wel het liefste als lid van de raad van advies adviseren.
Ik ben 25 jaar, woon in Den Haag en ben daar docent Nederlands op een middelbare school. In 2018/2019 was ik bestuurslid scholing in het JS-bestuur. Ik heb de JS toen door en door leren kennen en ben ik enorm van de vereniging gaan houden. Door mijn werk ben ik goed getraind in overzicht houden, organiseren en nuttige feedback geven. Ik ben een goede luisteraar en kritisch denker.
De ervaring in het JS-bestuur en al mijn kennis en kunde wil ik nu graag gebruiken in de raad van advies, om zo de JS weer een beetje mooier te maken. 

Stan Peters

Mijn naam is Stan Peters, 25 jaar jong, kom uit het prachtige Den Bosch en ben al flink wat jaartjes in verschillende hoedanigheden actief binnen de JS en de PvdA. Zo was ik onder andere voorzitter van de afdeling Brabant, bestuurslid communicatie in het Landelijk Bestuur, Tweede Kamerkandidaat en campagnecoördinator van de PvdA Den Bosch. In die afgelopen jaren heb ik een bak met ervaring opgedaan op het gebied van bestuur, organisatie, communicatie en campagne. Deze ervaring zou ik graag vanuit de Raad van Advies willen gaan inzetten om het Landelijk Bestuur zo goed mogelijk te adviseren en onze vereniging zo te blijven ondersteunen. Daarnaast lijkt het me een mooie uitdaging om dit nieuwe orgaan verdere invulling te geven zodat we op zo’n goed en efficiënt mogelijke manier het nieuwe LB van gevraagd en ongevraagd advies kunnen voorzien. Daarom hoop ik op jullie steun, want goede raad is goud waard.
Met vriendelijke groet,
Stan Peters

Patrick Schmiermann

Hallo allemaal,

Ik ben Patrick, 23 jaar, afkomstig uit het altijd gezellige Brabant en tegenwoordig woonachtig in het fantastische Utrecht. Al ruim negen jaar mag ik me onderdeel van onze prachtige vereniging noemen. Tijdens deze jaren heb ik me al in allerlei functies voor de vereniging in mogen zetten: binnen het afdelingsbestuur van de JS Brabant, als landelijk penningmeester en, natuurlijk het meest recente hoogtepunt, de afgelopen 3 jaar als lid van het presidium. Het komende halfjaar zou ik me graag als lid van de Raad van Advies in willen zetten voor onze vereniging.

Als lid van de RvA hoop ik komend half jaar ons nieuwe landelijk bestuur te kunnen ondersteunen in het op de kaart zetten van onze vereniging. Door mijn ervaring heb ik de vereniging van meerdere kanten leren kennen. Daarnaast weet ik hoe de vereniging onder de motorkap werkt. Als oud-penningmeester en presidium-lid kan ik extra goed toezien op gedegen financieel beleid en goede toepassing van de reglementen. Stem mij als uw raadsman stem Schmiermann. 

Fb: Patrick Schmiermann

Insta: @realpatrickschmiermann

Bas Schoenmaker

Hallo, mijn naam is Bas Schoenmaker en ik ben inmiddels ongeveer twee jaar lid van de JS. Aankomend congres sta ik kandidaat voor de nieuw op te richten raad van advies.

Momenteel ben ik binnen de JS actief als werkgroep coördinator & in de scoutingscommissie, maar ik heb zelf nog nooit een functie bekleed in het landelijke bestuur. Toch geloof ik dat ik een aanwinst kan zijn voor de RvA door een frisse en kritische blik te geven. Naast de rol van advisering geloof ik dat een belangrijke rol van de RvA zal worden om leden van de JS meer inzicht te verschaffen in het handelen van het bestuur. Het komende half jaar gaat de RvA aan de slag om de procedures op te stellen die deze taak invullen. En ik denk dat het juist dan ook handig is om een paar ‘reguliere’ leden in de RvA te hebben om er voor te zorgen dat dit op een manier gebeurt dat de leden in te toekomst ook iets aan deze rapporten hebben.  Op deze manier hoop ik een aanwinst te zijn voor de RvA.

Als je nog vragen aan mij hebt over mijn kandidatuur stuur me een appje: 0653361341

Lotte Demarteau

Lieve JS’ers,

Mijn naam is Lotte Demarteau en ik ben verkiesbaar voor de Raad van Advies. Samen met jullie allemaal wil ik een orgaan creëren dat advies geeft aan het landelijk bestuur, maar waar ook leden terecht kunnen met ideeën en adviezen. Eerst zal ik mezelf even voorstellen. Ik ben geboren en getogen in Venray en ben hier ook actief in de gemeentepolitiek. Daarnaast studeer ik milieukunde in Den Bosch en geef ik zwemles aan kinderen.  

Ik ben al 6,5 jaar actief binnen onze vereniging en heb in die tijd onder meer in het afdelingsbestuur van Arnhem-Nijmegen gezeten als algemeen bestuurslid en als voorzitter. Ook heb ik twee jaar in het landelijk bestuur mogen zitten. Hier heb ik ontzettend veel geleerd. Al die ervaringen wil ik meenemen en omzetten in onderbouwde adviezen. Naast mijn ervaringen en eigen adviezen vind ik het vooral belangrijk te luisteren naar de geluiden binnen de vereniging. Leden hebben vaak ontzettend goede ideeën en ik vind het een plicht van de RVA om deze ideeën om te zetten in adviezen voor het landelijk bestuur. 

Ben je benieuwd naar mij of heb je nog vragen? Je kan mij altijd bereiken via Instagram of Facebook (@lottedemarteau). 

Liefs,

Lotte

Andrej van Hout

Andrej heeft geen voorstelstukje aangeleverd. Lees hier zijn motivatiebrief.

Categorieën: Uncategorized

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA