De JS kiest een nieuw Landelijk Bestuur!

bestuursfoto

Het mandaat van het huidige Landelijk Bestuur zit er bijna op, over twee weken treed er een nieuw LB aan. Maar zij moeten wel eerst verkozen worden! Stem digitaal op een van de twee voorzitterskandidaten, en kom naar het Congres om voor de andere functies te stemmen! Lees hier de brieven van de kandidaten.

De kandidaten voor het Landelijk Bestuur 2014/2015 zijn bekend!
Op 23 mei sloot de kandidaatstellingsperiode en deze JS’ers hebben zich gekandideerd:

Bart van Bruggen en Sahar Shirzad – Voorzitter
Junus van der Wal – Vicevoorzitter/secretaris
Laura Jak – Penningmeester en Afdelingen
Natasha Elfrink – Politiek en Scholing
Rolf de Goeij – Politiek en Communicatie
Siman Abdi – Internationaal Secretaris

De functies waarbij er maar één kandidaat is worden op het Congres verkozen, waarbij je zoals altijd voor of tegen kunt stemmen, of je kunt onthouden van stemming.

Digitale stemming
Voor het eerst gaan we een bestuurslid via een digitale stemming verkiezen! Er zijn namelijk twee JS’ers die zich voor voorzitter hebben gekandideerd. Van 8 juni (vanaf 10:00 uur) tot en met 15 juni (tot 10:00 uur) kun jij kiezen wie van de twee de nieuwe voorzitter van de JS wordt. Per mail krijg je een kiescode toegestuurd en daarmee kun je stemmen. De stemmethode is alternative vote, wat inhoudt dat je jouw volgorde van favoriete kandidaten invult. Als niet meer dan 10% van de leden digitaal stemt, dan vindt er alsnog een stemming plaats op het Congres.

Als je op de namen van de kandidaten klikt, dan kun je hun kandidaatstellingsbrieven lezen. Deze brieven verschijnen ook nog in de Congreskrant!

Heb je je nog niet aangemeld voor het Voorjaarscongres? Doe dat dan hier!

Categorieën: Vereniging

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA