De eerste (baby)stapjes zijn gezet

Een blog door Bo over de eerste actie van het nieuwe bestuur

Daar zit je dan, de eerste weken op het partijbureau zijn achter de rug en langzamerhand begint alles een beetje bekend te worden. Zo verdwaal ik inmiddels niet meer op mijn route van station Amsterdam Sloterdijk naar het partijbureau, weet ik waar de pleisters liggen (onhandigheid schijnt erfelijk te zijn, bedankt mam) en weet ik dat Twan en ik dezelfde voorliefde delen voor Limburgse (carnavals)muziek op kantoor, maar dat de rest van het bestuur deze liefde niet per se deelt. Al met al, alles went vanzelf en daarom nu de eerste blog van het nieuwe bestuur over de eerste weken!

Als pas gekozen bestuur begin je de maandag na het congres gelijk met de eerste overdrachtsvergadering. Uitbrakken was er dit jaar niet bij, er moesten plannen gemaakt worden. En dat hebben we gedaan! Zoals jullie hebben gezien is onze eerste actie al een feit en hebben we vanochtend Den Haag Centraal onveilig gemaakt met beschuiten met muisjes. Als Jonge Socialisten steunen we Lodewijk Asscher en Gijs van Dijk volop in hun strijd voor meer ouderschapsverlof voor partners. Wij vinden het namelijk absurd dat partners nu na twee dagen aan de slag moeten. Kind en ouder verdienen het namelijk om meer tijd met elkaar door te brengen de eerste weken zodat beide partners een goede band kunnen opbouwen met het kind. Deel jij onze mening? Zet dan een selfie online met de hashtag #meertijdvoormuisjes!

Kind en ouder verdienen het namelijk om meer tijd met elkaar door te brengen de eerste weken zodat beide partners een goede band kunnen opbouwen met het kind.

Het was een succes, niet alleen door de vele positieve reacties op straat, maar ook omdat we heel hard gelachen hebben dat we meermaals gefeliciteerd zijn met ons nieuw verworven ouderschap. Het hoogtepunt was natuurlijk wel Anouk die tijdens het boodschappen doen vijf maal felicitaties kreeg met de baby.

Daarnaast zijn we volop bezig met de eerste stappen richting de gemeenteraadsverkiezingen. Ik wil jullie ook oproepen om jullie te kandideren om zo in iedere stad een jong, sociaaldemocratisch geluid te laten horen. En als je besluit om je te kandideren, stuur mij dan even een mailtje!

Het politiek seizoen is alweer afgelopen en langzaam breekt het zomerreces hier ook aan. Daarom wens ik jullie een fantastische zomer toe met mooie momenten voor fantastische herinneringen.

Kameraden, vanaf het kantoor van de Jonge Socialisten, tot snel!

Categorieën: Blog, Diversiteit & emancipatie

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA