De campagne komt eraan

Een blog door Anouk over hoe jij het verschil kan maken deze campagne!

De campagne komt eraan!

Vandaag is het nog 99 dagen tot de verkiezingen. Wij zijn er als bestuur al maanden mee bezig. Sterker nog, op ons bestuursweekend, lang geleden in juli, hadden we al een eerste versie van het campagneplan opgesteld. Inmiddels zijn we al vele versies verder en is het campagneplan dat ik maanden geleden in de eerste weken van mijn bestuursjaar had opgesteld nauwelijks nog terug te vinden in het plan waar we nu mee werken.

In de afgelopen weken is het grootste gedeelte van de lijsten bekend geworden. Het is super om te zien dat zoveel JS’ers op lijsten zijn gekomen, veel zelfs op verkiesbare plaatsen. (Is jouw plek al bekend en heb je dit nog niet laten weten, doe dit dan zo snel mogelijk!) Ben jij zo’n JS’er? Sleep de JS’ers om je heen dan mee naar de lokale campagne-overleggen, bijeenkomsten en vanaf januari natuurlijk mee de straat op! Alleen met z’n allen kunnen we het verschil maken en zeker in een zee van grijze koppen, kan je als jongere goed opvallen. We gaan in de laatste maand voor de verkiezingen weer busjes regelen en lokale afdelingen helpen in de campagne met mensen en enthousiasme. De planning hiervoor is bijna af, dus houd de nieuwsbrief in de gaten!

Het wordt vaak gezegd dat de grote kracht van de JS ligt in onze kracht om goede campagnes te voeren. Wij rekenen dan ook op jullie! Op 20 januari trappen wij onze campagne af in Den Haag. Dan zullen we ook onze JS-kandidaten presenteren, zodat we allemaal kunnen zien hoe verjonging eruit ziet. Al die kandidaten gaan we landelijk ondersteunen, maar daarmee komen we er natuurlijk niet. De echte slagkracht moet komen vanuit de afdelingen. In Leeuwarden zijn we tijdens ons jubileumcongres met 100 JS’ers de straat op gegaan om campagne te voeren, en daar werd de uitslag een groot PvdA-succes. Nu, correlation does not imply causation, dus ik wil niet zeggen dat het een het andere heeft veroorzaakt, maar of het toeval is… Als dit in Leeuwarden mogelijk is, kan dat op andere plekken ook!

Het worden mooie maanden, vol met rozen, condooms, flyers, gesprekken aan deuren en op markten, en waarschijnlijk krijgen we allemaal een keer een bui op onze kop – het blijft een wintercampagne… Meer dan dat is campagne heel erg gezellig. Het is een goede manier om je weg binnen de PvdA te leren kennen, je kan echt het verschil maken in jouw gemeente en voor de lokale JS-kandidaat en je leert heel veel leuke mensen kennen. En bij ons eindigt elke campagnedag in de kroeg, als ik je nog niet genoeg overtuigd had om met ons mee te doen. Voor vragen of suggesties over de campagne, of als je graag campagne wil voeren mag je je altijd bij mij melden. Ik kijk ernaar uit om jullie de komende maanden allemaal in rode jassen in de campagne te zien!

Categorieën: Blog, Campagne

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA