Crowdfunding Sytze geslaagd

Deliveroo voor rechter gesleept

Beeld: Charlie Silvrants

Sytze heeft dankzij de succesvolle crowdfundingsactie voldoende geld opgehaald om zijn werkgever Deliveroo aan te kunnen klagen.

Sytze en alle andere maaltijdbezorgers moeten van Deliveroo vanaf 1 februari als schijnzelfstandige door. Dat is tegen het zere been van Sytze en zijn collega’s. Hij wil gewoon in loondienst blijven werken. Met de rechtszaak hoopt hij af te dwingen dat er een inkomen na een aanrijding en bescherming tegen willekeurig ontslag voor hem is.

Ik ben heel blij dat we Sytze kunnen steunen in zijn strijd. Deliveroo zijn de nieuwe boeven.

https://www.facebook.com/PartijvandeArbeid/videos/1990247691003186/

Ik ben heel blij dat we Sytze kunnen steunen in zijn strijd. Deliveroo zijn de nieuwe boeven. Ze proberen over de rug van hun bezorgers de winsten maximaal op te stuwen. Alle risico’s voor de bezorger, alle winst voor Deliveroo. Ik hoop dat de rechter oordeelt dat dit niet mag, en dat de bezorgers weer zeker kunnen zijn van een inkomen, een verzekering bij arbeidsongeschiktheid en doorbetaling bij ziekte. Dat zou ook een duidelijk signaal zijn naar alle andere bedrijven die vergelijkbare plannen hebben: dit mag niet.

Ik hoop dat de rechter oordeelt dat dit niet mag, en dat de bezorgers weer zeker kunnen zijn van een inkomen, een verzekering bij arbeidsongeschiktheid en doorbetaling bij ziekte.

Dankzij de crowdfundingactie hebben we meer dan 7.000 euro opgehaald. Vandaag is de dagvaarding bezorgd bij Deliveroo en de rechtbank.

Categorieën: Economie & arbeidsmarkt

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA