Crowdfunding Sytze geslaagd

Deliveroo voor rechter gesleept

Beeld: Charlie Silvrants

Sytze heeft dankzij de succesvolle crowdfundingsactie voldoende geld opgehaald om zijn werkgever Deliveroo aan te kunnen klagen.

Sytze en alle andere maaltijdbezorgers moeten van Deliveroo vanaf 1 februari als schijnzelfstandige door. Dat is tegen het zere been van Sytze en zijn collega’s. Hij wil gewoon in loondienst blijven werken. Met de rechtszaak hoopt hij af te dwingen dat er een inkomen na een aanrijding en bescherming tegen willekeurig ontslag voor hem is.

Ik ben heel blij dat we Sytze kunnen steunen in zijn strijd. Deliveroo zijn de nieuwe boeven.

Crowdfunding Sytze geslaagd

Yes het is gelukt. 💪 Dankzij donaties van honderden mensen kan Sytze vandaag zijn rechtszaak tegen Deliveroo starten.Sytze en zijn collega’s willen zeker zijn van een inkomen, bescherming bij ziekte en bij ongevallen. Met de rechtszaak hoopt Sytze af te dwingen gewoon in loondienst te kunnen blijven en geen schijnzelfstandige hoeft te worden.' ➡️ http://bit.ly/crowdfundinggeslaagd

Posted by Partij van de Arbeid (PvdA) on Tuesday, January 23, 2018

Ik ben heel blij dat we Sytze kunnen steunen in zijn strijd. Deliveroo zijn de nieuwe boeven. Ze proberen over de rug van hun bezorgers de winsten maximaal op te stuwen. Alle risico’s voor de bezorger, alle winst voor Deliveroo. Ik hoop dat de rechter oordeelt dat dit niet mag, en dat de bezorgers weer zeker kunnen zijn van een inkomen, een verzekering bij arbeidsongeschiktheid en doorbetaling bij ziekte. Dat zou ook een duidelijk signaal zijn naar alle andere bedrijven die vergelijkbare plannen hebben: dit mag niet.

Ik hoop dat de rechter oordeelt dat dit niet mag, en dat de bezorgers weer zeker kunnen zijn van een inkomen, een verzekering bij arbeidsongeschiktheid en doorbetaling bij ziekte.

Dankzij de crowdfundingactie hebben we meer dan 7.000 euro opgehaald. Vandaag is de dagvaarding bezorgd bij Deliveroo en de rechtbank.

Categorieën: Economie & arbeidsmarkt

Op de hoogte blijven van de JS?

Schrijf je in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief waarin we je op de hoogte houden van onze politieke acties en activiteiten.


Doe mee

De Jonge Socialisten in de PvdA is de politieke jongerenorganisatie van de Partij van de Arbeid. Voor slechts €5 ben je een jaar lid!

Ik wil lid worden!
Ik wil meer weten
Jonge Socialisten in de PvdA