Update over het nieuwe Coronavirus (COVID-19)

Vanwege de heersende pandemie en de daaropvolgende adviezen van het RIVM heeft het landelijk bestuur (LB) besloten om een aantal maatregelen te treffen om verspreiding van het virus af te remmen.

Inzet hierbij is om de verspreiding van het virus af te remmen. De besmettingscurve moet zo ver mogelijk afgevlakt worden/blijven. Dat betekent dat minder mensen tegelijk besmet zullen zijn, uitgespreid over een langere periode. Dit heeft tot gevolg dat het gezondheidszorgsysteem het virus kan bijbenen en zal er voor zorgen dat minder mensen overlijden door het virus.

Vele JS’ers zullen niet zelf de gevolgen van het Coronavirus ondervinden maar dit gaat over de volksgezondheid in een breder plaatje, solidariteit dus.

Tot en met 31 maart geldt daarom binnen de JS het volgende:

  • Activiteiten met meer dan 100 aanwezigen zullen worden afgelast, conform het verbod van het kabinet.
  • Activiteiten met minder dan 100 aanwezigen zullen, mits er geen extreem zwaarwegende redenen zijn om deze door te laten gaan, ook worden afgelast.
  • Het LB werkt thuis. Dit betekent bijvoorbeeld dat je wellicht later een ledenpakket zult ontvangen.

Ledenweekend
Op 27 maart besluit het LB over de doorgang van het Ledenweekend in Eersel. Leden die zich hebben opgegeven krijgen hun geld terug als het ledenweekend niet doorgaat. De deadline voor inschrijven is maandag 30 maart.

Andere activiteiten
Landelijke activiteiten tot en met 31 maart vinden geen doorgang. Dat gaat over onze deelname aan de mars tegen racisme (21 maart), onze deelname aan de Woonopstandsdemonstratie (28 maart) en onze #Uitgewoond acties (24 maart). Ook afdelingen hebben aangegeven alle activiteiten tot en met 31 maart te staken.

Informatie over na 31 maart wordt nader gecommuniceerd, mede via onze pagina over de uitbraak.

Voor vragen is het LB bereikbaar. We hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid om deze pandemie te doorstaan en het aantal slachtoffers te beperken. Wij vragen daarin jullie medewerking: volg de adviezen van het RIVM en neem het zekere voor het onzekere.

Categorieën: Vereniging

Op de hoogte blijven van de JS?

Schrijf je in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief waarin we je op de hoogte houden van onze politieke acties en activiteiten.


Doe mee

De Jonge Socialisten in de PvdA is de politieke jongerenorganisatie van de Partij van de Arbeid. Voor slechts €5 ben je een jaar lid!

Ik wil lid worden!
Ik wil meer weten
Jonge Socialisten in de PvdA