Update over het nieuwe Coronavirus (COVID-19)

Vanwege de heersende pandemie en de daaropvolgende adviezen van het RIVM heeft het landelijk bestuur (LB) besloten om een aantal maatregelen te treffen om verspreiding van het virus af te remmen.

Inzet hierbij is om de verspreiding van het virus af te remmen. De besmettingscurve moet zo ver mogelijk afgevlakt worden/blijven. Dat betekent dat minder mensen tegelijk besmet zullen zijn, uitgespreid over een langere periode. Dit heeft tot gevolg dat het gezondheidszorgsysteem het virus kan bijbenen en zal er voor zorgen dat minder mensen overlijden door het virus.

Vele JS’ers zullen niet zelf de gevolgen van het Coronavirus ondervinden maar dit gaat over de volksgezondheid in een breder plaatje, solidariteit dus.

Tot 1 september geldt daarom binnen de JS het volgende:

  • Alle landelijke, fysieke activiteiten zijn afgelast.
  • Afdelingen worden met klem ontraden om fysieke activiteiten te organiseren.
  • Het LB werkt vaker thuis. Dit betekent bijvoorbeeld dat je wellicht later een ledenpakket zult ontvangen. Wel gaat het LB gefaseerd weer naar kantoor om de achterstand qua o.a. ledenpakketten in te halen.

Congres
Het congres is vooralsnog verplaatst naar 12 en 13 september.

Andere activiteiten
Fysieke landelijke activiteiten tot en met 1 september vinden geen doorgang. Informatie over de doorgang van de internationale reis, het voetbaltoernooi, de zomertour en de zomerschool volgt.

Digitale activiteiten zijn te vinden in de agenda.

Informatie over na 1 september wordt nader gecommuniceerd, mede via onze pagina over de uitbraak.

Voor vragen is het LB bereikbaar. We hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid om deze pandemie te doorstaan en het aantal slachtoffers te beperken. Wij vragen daarin jullie medewerking: volg de adviezen van het RIVM en neem het zekere voor het onzekere.

Categorieën: Vereniging

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA