Blog van Siman: Liefs uit Kiev

Een miljoen mensen kwamen naar het Maidanplein in Kiev, Oekraïne op 29 December 2013. (Foto: maksymenko oleksandr/NurPhoto)

Afgelopen weekend ben ik in Kiev geweest bij het SD-panel, dat is de sociaaldemocratische jongerenorganisatie in Oekraïne. Deze beweging probeert jongeren te mobiliseren en ze politiek actief te maken. Tijdens hun conferentie mocht ik spreken en heb ik verteld hoe wij als Jonge Socialisten opereren en hoe wij onze acties uitvoeren. Zij waren ontzettend nieuwsgierig en wilden veel van ons leren.

Op hun conferentie is mij een gesprek met een vrouw goed bijgebleven, omdat ze naast haar werk als trainer ook werkt voor een anti-corruptiebedrijf. Ze onderzoekt de financiële inkomsten en uitgaven van politici die verdacht worden van corruptie. Haar werk is niet zonder slag of stoot, want ze wordt regelmatig geïntimideerd door anonieme bronnen. Desondanks blijft ze zich hier hard voor inzetten met de hoop dat haar land snel corruptievrij verklaard kan worden. Dit gesprek gaf mij opnieuw de kracht om me weer in te zetten voor mijn ideaal: een sociaal Nederland.

Nu ik weer terug ben, ga ik mijn eigen strijd voortzetten en al mijn tijd inzetten voor onze verkiezingscampagne. Laten we de PvdA de grootste partij maken lieve mensen! Ik weet zeker dat wij dit kunnen. LET’S DO THIS!!!!!

Liefs,

Siman

Categorieën: Blog, Internationale Politiek

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA