Ben jij de Dirk Kuyt van de JS?

IMG_20170515_112102

Vanmiddag, net na twaalven, was het dan eindelijk zover. Na 18 jaar stond Feyenoord weer met de schaal op het bordes van het Rotterdamse stadhuis. Feyenoord, de volkspartij die dit jaar wél succes boekt. En hoewel het voor Aboutaleb pas zijn eerste keer was, was het toch alweer voor het 8e jaar op rij dat een PvdA-burgemeester de landstitel kon vieren. Tussen al die 140.000 supporters, stond ik ook gezellig mee te zingen en mee te juichen.

Maar hebben politiek en sport eigenlijk iets met elkaar te maken? Wouter Bos was een groot Feyenoord-fan en was zelfs te gast bij Pauw en Witteman toen ze met 10-0 van PSV verloren. Ook Asscher gebruikte die grote nederlaag laatst als vergelijking voor de verkiezingsnederlaag van de PvdA. “Een paar jaar geleden verloor Feyenoord met 10-0 van PSV. Het is niet zo dat ze toen zeiden: laten we Feyenoord opheffen of laten we met PSV mee gaan voetballen. We moeten ons herpakken”, aldus Asscher in de Telegraaf. Gezien de huidige successen, zou dat ook een mooie toekomst voor de PvdA betekenen.

Toch zou het mooi zijn als we als PvdA sport serieuzer gaan nemen. Als woordvoerder sport bij de PvdA Leiden merk ik binnen onze partij dat er vaak op sport wordt neergekeken. Natuurlijk vindt men het leuk, maar wij zijn er voor de ‘belangrijke zaken’, werk, wonen, wijken, etc. Toch onderschat je daarmee de waarde die sport heeft voor onze samenleving. Het houdt mensen gezond, het bevordert leerprestaties en het is één van de laatste plaatsen waar mensen uit verschillende bevolkingsgroepen elkaar nog ontmoeten. Bovendien zorgt topsport er voor dat veel meer mensen zelf gaan sporten, dus ook dat mogen we best ondersteunen.

De landstitel is inmiddels vergeven, maar er is dit jaar nog een grote beker te vergeven: de JS wisselbeker. De JS sluit het politieke seizoen traditiegetrouw af met een voetbaltoernooi tussen de afdelingen. De afgelopen twee jaar heeft de afdeling Den Haag – Leiden gewonnen, dus daarom gaan we op 24 juni naar Leiden voor het toernooi. Ben jij de Dirk Kuyt, de Brad Jones of de Giovanni van Bronckhorst van de JS? Meld je dan bij jouw afdeling en strijd mee voor de wisselbeker!

Categorieën: Algemeen, Blog, Partij van de Arbeid

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA