Armoedereeks

In vier bijeenkomsten gaan we het hebben over armoede in Nederland en Europa. De vijfde bijeenkomst gaan we kijken naar oplossingen om armoede tegen te gaan.

WhatsApp Image 2021-01-06 at 13.20.36

Armoede in Nederland is een groot probleem. Als JS vinden we het belangrijk dat elk kind met ontbijt naar school gaat, dat elk kind met een dak boven het hoofd wakker wordt en dat elk kind zich ergens thuis voelt. Toch is dit voor sommige kinderen niet het geval. Om daar iets aan te doen komt de JS in actie. Naast dat we aan 400 kinderen in armoede sinterklaascadeautjes hebben gegeven willen we meer doen.

Via 5 thema-avonden over armoede willen we tot een oplossing komen. Hoe kunnen we armoede aanpakken en hoe kunnen het huidige systeem zo veranderen zodat de kloof tussen arm en rijk kleiner wordt? Al dit soort vragen willen we beantwoord hebben in de armoedereeks.

11 januari: Thema-avond 1: Kinderen in armoede –> Hans Spekman, oprichter Jeugdeducatiefonds, komt vertellen over kinderen in armoede en de relatie tot het onderwijs.

18 januari: Thema-avond 2: Armoede in Europa –> Speelt armoede in Europa een rol en wat is de invloed van Europese armoede op Nederland. Hierover gaan we samen in gesprek.

25 januari: Thema-avond 3: De Nederlandse voedselbank –> Leo Wijnbelt, directeur van de voedselbank, komt vertellen over de noodzaak en werkwijze van de voedselbank.

1 februari: Thema-avond 4: Menstruatiearmoede –> Lorijn de Boer, hoofdonderzoeker naar menstruatiearmoede in Nederland, komt vertellen over dit probleem. Hoe groot is dit probleem daadwerkelijk en wat zijn de oplossingen?

8 februari: Thema-avond 5: Discussieavond –> Samen met Gijs van Dijk, Tweede Kamerlid voor de PvdA, gaan we kijken naar wat de mogelijke oplossingen zijn en geven we deze direct mee aan Gijs van Dijk.

Alle evenementen zullen plaatsvinden via Zoom.
Tijd: 19:30 inloop en 20:00 start

Meld je via het formulier hieronder aan!

 

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Categorieën: Activiteiten, Economie & arbeidsmarkt

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA