Anne Sünnen Onderwijstopper 2015-2016

De Jonge Socialisten in de PvdA (JS) hebben Anne Sünnen uitgeroepen tot Onderwijstopper 2015-2016.  Anne Sünnen is docente burgerschap op het Koning Willem I-College in Den Bosch. De Jonge Socialisten hebben dit jaar 150 gastlessen gegeven door het hele land en bij veel docenten. Anne krijgt deze prijs wegens haar speciale aandacht voor de leerlingen en de gave om voor iedere leerling de inspirerende docent te zijn die ze over tien jaar nog zeker zullen herinneren.

"De onderwaardering van het mbo zorgt, volgens de JS, ook voor het onderwaarderen van de mbo-docenten."

Tweet citaat

Volgens de Jonge Socialisten leiden we in Nederland al jaren aan een obsessie dat alles en iedereen maar ‘hoger opgeleid’ moet zijn. Het streven om mensen te verheffen en zichzelf uit te dagen is volgens hen nobel, maar leidt tot het onderwaarderen van praktische vaardigheden. Het één is niet hoger of beter dan het ander. Bovendien kunnen ze niet zonder elkaar. Een goed functionerende maatschappij heeft beide vormen van vaardigheden nodig. ‘Een arts kan geen patiënten genezen, zonder de hulp van verpleegkundigen. Een bouwkundige kan de prachtigste bouwtekeningen maken, maar zonder goede bouwvakkers zal dat gebouw er niet komen. Een piloot kan nog zo goed kunnen vliegen, maar zonder monteur komt de kist niet van de grond. Het is tijd dat we alle kwaliteiten gaan waarderen,’ Aldus Lieke Kuiper, bestuurslid Politiek en Scholing van de Jonge Socialisten.

De onderwaardering van het mbo zorgt, volgens de JS, ook voor het onderwaarderen van de mbo-docenten. Een mbo-docent geniet veel minder aanzien en krijgt een lager salaris dat een universitair docent. Volgens de JS staan mbo-docenten vaak voor een veel moeilijkere opdracht, omdat een universitair docent in de eigen wetenschappelijke taal spreekt voor een groep volwassenen, die goed kunnen leren, intrinsiek gemotiveerd zijn en gekozen hebben voor die studie.

Zonder andere docenten te kort te willen doen, willen de Jonge Socialisten Anne Sünnen uitroepen tot Onderwijstopper 2015-2016. Het werk dat Anne Sünnen doet, is van ontzettend groot belang en dat waardeert de JS enorm. Anne Sünnen is een docente die niet voor, maar tussen de klas staat. Die een leerling troost door een arm om die leerling te slaan, wanneer die dat nodig maar ook leerlingen een figuurlijke schop onder hun kont durft te geven als dat nodig is. Anne Sünnen spreekt de taal van de leerlingen en is een docente waarvan de JS overtuigd is dat die door leerlingen over tientallen jaren nog steeds herinnerd zal worden. Daarom roepen de Jonge Socialisten Anne Sünnen uit tot Onderwijstopper 2015-2016!

Van 18-24 april organiseert de JS haar MBO-week waarin ze extra aandacht willen vragen voor het belang van goed beroepsonderwijs. Het MBO is vaak nog een ondergeschoven kindje en daar willen de Jonge Socialisten graag verandering in brengen. Daarom organiseert de JS ook samen met de PvdA op 30 april een groot MBO-festival.

Kom naar het MBO-festival!

Categorieën: Onderwijs

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA