Amazon demonstratie

Demonstreer mee tegen een grote tech-gigant die de vakbonden tegenwerkt!

Amazon Title Image

1 mei: Dag van de Arbeid

Amazon komt veel in het nieuws en vaak is men niet te spreken over de tech-gigant uit de Verenigde Staten. Armzalige werkomstandigheden, het tegenwerken van de vakbonden en het ontbreken van een CAO in de sector zorgen er allemaal voor dat medewerkers het zwaar te verduren hebben terwijl hun baas, Jeff Bezos, met 197 miljard dollar op zak niets lijkt te merken van aanstaande crisissen of pandemieën.

Toch, met zulke lagen prijzen, lijken velen niet om Amazon heen te kunnen als ze opzoek zijn naar een nieuwe broodrooster. Maar het moet wel anders!

Medewerkers over de hele wereld moeten het recht om zich te verenigen kunnen beoefenen door deel te nemen aan vakbonden. In Nederland moet er heel snel een CAO komen en zo moeten medewerkers een beter salaris, meer plaspauzes en een lagere werkdruk krijgen.

De hele sector moet erop vooruit en daarom gaan wij, op de Dag van de Arbeid – terwijl we stilstaan bij alle arbeiders over de hele wereld en de lange weg die we hebben bewandeld om hier te komen – opnieuw de straat op om te demonstreren tegen Amazon!

Doe met ons mee en meld je hieronder aan voor de demonstratie:

(Note: als je je voor ons ledenweekend heb aangemeld heb je je automatisch voor deze activiteit aangemeld)

Bronnen:

https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/amazon-verplettert-werknemersverzet-in-een-amerikaans-stadje-met-zulk-gedrag-krijgen-wij-nu-ook-te-maken~b5c8c37a/
https://www.theguardian.com/technology/2020/feb/05/amazon-workers-protest-unsafe-grueling-conditions-warehouse
https://www.forbes.com/profile/jeff-bezos/

Tags: ,

Categorieën: Activiteiten, Economie & arbeidsmarkt

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA