Actievoeren loont: Samen voor Howick en Lili

Eens per week schrijft een van de bestuursleden over wat hem/haar bezighoudt. Dit keer schrijft Twan over Howick en Lili en het huidige kinderpardon.

41250493_1891130484256349_349612635701903360_n

Als JS roepen wij vaker dat politiek meer is dan ellenlange debatten in de Tweede Kamer. Meer dan het behandelen van moties en amendementen. Meer dan politieke spelletjes in campagnetijd. Zeker nu de PvdA wat minder invloed heeft in de Kamer geloof ik dat we met actiegerichte politiek veel meer kunnen bereiken. Door ons te laten horen in de rechtbank tegen Deliveroo, bij Pauw tegen discriminatie, en op straat voor de verlenging van het partnerschapsverlof, hebben we de afgelopen jaren al veel successen behaald.

 

Afgelopen week bleek dat de kinderen Lili en Howick uitgezet zouden worden naar Armenië. Een land waar ze niet geboren zijn, waar ze de taal niet van spreken en waar ze niemand hebben die hen zou kunnen opvangen. Deze kinderen, die al bijna hun hele leven in Nederland wonen, uitzetten vonden wij een groot schandaal. Ook deze week kwamen we daarom in actie. Voor Lili en Howick. Voor een eerlijker kinderpardon. Voor al die vierhonderd kinderen die uitgezet dreigen te worden. Dat deden we op dinsdag met een groot hart op het Plein in Den Haag en met een schrijfmarathon waarbij we staatssecretaris Harbers meer dan honderd brieven stuurden van JS’ers die hem vroegen naar zijn hart te luisteren en de kinderen te laten blijven. En dat deden we op donderdag toen we, met een groot spandoek, aanwezig waren bij de demonstratie van Defence for Children tegen de uitzetting van Lili en Howick.

 

Lang leek de situatie hopeloos. Maar zaterdag kwam het prachtige nieuws dat Lili en Howick toch mogen blijven. De staatssecretaris was, mede door de grote publieke druk, overstag gegaan. Ik ben trots dat wij met de JS ons steentje hebben bijgedragen aan die druk. Samen met heel veel andere mensen. Deze week werd nog maar weer eens aangetoond dat actiegerichte politiek ook echt werkt. Deze keer met heel mooi nieuws voor Lili en Howick. In de toekomst met mooi nieuws voor heel veel anderen. 

 

Wij gaan door met actievoeren. En dat werkt het beste als we dat samen doen. Ben jij er volgende keer ook bij?

 

PS: Vrijdag 14 september van 14.00 tot 16.00 uur voeren we in Amsterdam actie tegen de verhoging van de rentetarieven op studieschulden samen met een aantal andere organisaties.

Categorieën: Blog, Immigratie & integratie

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA