Actie voor eerlijke belastingen bij IKEA

Samen met Paul Tang voerden we actie tegen belastingontduiking door multinationals

Belastingactie IKEA

Nederland is een belastingparadijs. Bij veel mensen is dat nog niet zo bekend, maar grote bedrijven wisten dat natuurlijk al lang. Zoals IKEA. Via belastingparadijs Nederland ontduiken zij massaal belasting. Daarom stelde PvdA-Europarlementariër Paul Tang IKEA een ultimatum. Dat negeerden ze en daarom kwamen wij 12 mei samen met Paul Tang in actie.

Bij de IKEA in Haarlem bouwden we ons eigen belastingparadijs, zodat ook de klanten van IKEA eens konden ervaren hoe het is om daarvan te profiteren. IKEA kon onze actie iets minder op waarde schatten en dreigde de politie te bellen. Die gaf ons echter groot gelijk en liet ons de rest van de middag met rust.

We hebben veel mooie gesprekken gevoerd met klanten van de IKEA en ook in de winkel nog even wat campagnemateriaal kunnen verspreiden. Actie geslaagd, maar doel nog niet bereikt. Daarom blijven we actie voeren voor eerlijke belastingen. En daarom blijft Paul Tang zich in het Europees Parlement hiervoor inzetten.

Categorieën: Campagne, Economie & arbeidsmarkt, Internationale Politiek

Op de hoogte blijven van de JS?

Schrijf je in en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief waarin we je op de hoogte houden van onze politieke acties en activiteiten.


Doe mee

De Jonge Socialisten in de PvdA is de politieke jongerenorganisatie van de Partij van de Arbeid. Voor slechts €5 ben je een jaar lid!

Ik wil lid worden!
Ik wil meer weten
Jonge Socialisten in de PvdA