Aanpak jeugdwerkloosheid was een tranendal

Gisteren zijn de resultaten van de aanpak jeugdwerkloosheid bekend gemaakt. De Jonge Socialisten in de PvdA en Dwars, GroenLinkse jongeren zijn teleurgesteld maar niet verrast over de gebrekkige resultaten en het twijfelachtige succes van de ambassadeur aanpak jeugdwerkloosheid. JS-Voorzitter Bart van Bruggen: “Dat deze aanpak nauwelijks effectief zou zijn zat er dik in. Gelukkig komt er nu een einde aan dit tranendal, want zelfs van de geclaimde resultaten is het maar de vraag of het aan de aanpak te danken is.”

In de nieuw aangekondigde maatregelen van minister Asscher zien de Jonge Socialisten en Dwars echter wel positieve punten. Zo komt er meer aandacht voor de achterstandspositie van migrantenjongeren op de arbeidsmarkt en voor de aansluiting van onderwijs op de arbeidsmarkt. Stefan Bekedam, voorzitter van Dwars: “Over de nieuwe voorstellen zijn we voorzichtig optimistisch. Bovendien verdwijnt de ambassadeur jeugdwerkloosheid, één van de grootste stenen des aanstoots.”

Ook al zijn de nieuwe voorstellen een stap in de goede richting, ze zijn wat de Jonge Socialisten en Dwars betreft nog niet voldoende. “De plannen leunen opnieuw sterk op afspraken met werkgevers. Wij willen dat de overheid zelf het goede voorbeeld geeft, bijvoorbeeld door meer jongeren aan te nemen en door fors te investeren in duurzame energie om banen te creëren,” aldus Van Bruggen.

Categorieën: Jeugdwerkloosheid

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA