5 vragen aan Suzanne Bollen

Leer de nieuwe bestuursleden wat beter kennen

Foto Suzanne JS (1)

In deze zomerse weken stellen de bestuursleden zich aan de hand van 5 vragen voor zodat jullie ze wat beter kunnen leren kennen. Vandaag is het de beurt aan bestuurslid scholing Suzanne Bollen.

1. Waarom ben je ooit lid geworden van de JS?

Ik ben ooit lid geworden van de JS na het festival van de arbeid, toen de PvdA 70 jaar bestond. Mijn vader had mij, mijn moeder, zusje en tante overtuigd om mee te gaan. Toen was de JS daar ook en niet veel later besloot ik me in te schrijven, omdat het me wel leuk leek. Ik ben overigens pas een half jaar later actief geworden op het ledenweekend.

2. Wat heb jij na dit bestuursjaar bereikt?

Na dit bestuursjaar hoop ik twee leuke ledenweekenden te hebben georganiseerd en een heleboel inhoudelijke activiteiten. Ook zou ik het heel mooi vinden als ik JS’ers naar mooie stages of functies heb kunnen begeleiden.

3. Hoe ziet je leven buiten de JS eruit?

Ik woon in Amsterdam met drie huisgenoten en een konijn. Dat is altijd heel gezellig. Verder studeer ik rechten aan de UvA en kook en bak ik graag. Ik ben in de weekenden nog regelmatig bij mijn ouders en zusje in Doesburg te vinden.

4. Waar gaat je sociaaldemocratische hart sneller van kloppen?

Ik vind het altijd heel mooi om te zien als dingen als diversiteit en inclusiviteit ergens goed geregeld zijn. Ook word ik er altijd heel blij van als mensen waarvan je het niet meteen zou verwachten elkaar helpen.

5. Wat is je mooiste JS-moment tot nu toe?

Natuurlijk heb ik heel veel leuke dingen gedaan bij de JS en heel veel mooie momenten gehad, maar wat er voor mij uitspringt is het Powershift evenement op internationale vrouwendag. Dat heb ik samen met Suzanne Piet en Mei Li Vos mogen organiseren en het was een groot succes! Het was een discussieavond met verschillende interessante vrouwen over hoe je meer vrouwen in de politiek betrekt, daarna was er cabaret en feest en het was erg gezellig.

Categorieën: Vereniging

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA