5 vragen aan Stan Peters

Leer de nieuwe bestuursleden wat beter kennen

Stan Peters JS

Met het einde van de zomer, komt er ook een einde aan deze rubriek. Als laatste zal ons bestuurslid communicatie en vicevoorzitter Stan Peters wat meer over zichzelf vertellen aan de hand van 5 vragen.

1. Waarom ben je ooit lid geworden van de JS?

Ik had al wat langer interesse in de politiek, maar ik besloot op mijn 18e definitief om lid te worden van de JS en de PvdA. Het is belangrijk dat ook jongeren zich interesseren in de politiek. Want je kunt je wel niet willen bemoeien met de politiek, de politiek bemoeit zich wel met jou. Politiek gaat over de vraag waar we met ons land en met de wereld naartoe willen. Daar zouden juist jongeren wat over te vertellen moeten hebben. Ik werd specifiek lid van de PvdA en de JS, omdat ik me aangetrokken voelde tot de boodschap van verbinding en sociale rechtvaardigheid van de sociaaldemocratie. Iedereen in Nederland heeft recht op gelijke kansen. Het gaat niet om je afkomst, maar om je toekomst. Wat heb ik eraan als ik het goed heb, terwijl mijn buurman in armoede leeft? Er is nog genoeg om voor te strijden in Nederland. Zo zijn er steeds meer werkende armen in Nederland en kunnen jongeren bijna geen betaalbare woning vinden. Hiervoor wil ik mij graag in gaan zetten.

2. Wat heb jij na dit bestuursjaar bereikt?

Veel jongeren en zelfs politiek geïnteresseerden weten niet eens van ons bestaan af. Werken aan onze zichtbaarheid is dus onze grote prioriteit. Progressieve linkse jongeren moeten weten dat ze van ons lid kunnen worden om hun idealen in de praktijk te brengen. Dit doen we via social media (volg jij onze Facebook, insta en twitter al?) en via de landelijke nieuwsmedia waar we dit jaar hopelijk wat vaker te zien zijn. We moeten uitstralen dat we dé linkse politieke jongerenorganisatie zijn waar je als linkse jongere bij wil horen.

3. Hoe ziet je leven buiten de JS eruit?

Het afgelopen jaar heb ik mijn master Staats- en Bestuursrecht afgerond, waardoor ik me nu volledig op het bestuur van de JS kan richten. Ik ben geboren en getogen in het mooie Den Bosch waar ik ook in het bestuur zit van de PvdA Den Bosch. In mijn vrije tijd ga ik met vrienden zeilen, pingel ik wat op een piano of gitaar en kijk ik graag naar films en series.

4. Waar gaat je sociaaldemocratische hart sneller van kloppen?

In een tijd waarin de polarisatie toeneemt en verschillende groepen mensen steeds verder van elkaar lijken te staan, vind ik het juist mooi als mensen de verbinding zoeken.

5. Wat is je mooiste JS-moment tot nu toe?

Het afgelopen jaar ben ik bestuurslid en voorzitter geweest van de JS Brabant en daar heb ik juist geprobeerd de verbinding te verzoeken. Ook met mensen die wat verder van mij af staan. Zo schreven we in Tilburg samen met andere politieke jongerenorganisaties van links tot rechts een jongerenmanifest voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ook organiseerden we een ontmoetingsdiner voor verschillende kwetsbare groepen zoals eenzame ouderen en jongeren met een beperking waarbij we met elkaar in gesprek gingen en het ook vooral heel gezellig hadden samen.

Categorieën: Vereniging

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA