5 vragen aan Sophie Heesen

Leer de nieuwe bestuursleden beter kennen

NTI - 5 vragen - Sophie Heesen

Met het aantreden van een nieuw bestuur is het weer tijd voor een korte rubriek waarin onze leden meer te weten komen over ons bestuur. Voor de vierde installatie in deze reeks is de beurt aan Sophie – internationaal secretaris – aan de beurt. Zij beantwoordt vijf vragen waardoor jullie haar hopelijk een beetje beter leren kennen.

1. Waarom ben je lid geworden van de JS?

Ik ben ooit lid geworden van de Jonge Socialisten omdat ik een intrinsieke motivatie heb om voor iets op te komen wat groter is dan mijzelf. Een samenleving creëren waar jongeren zichzelf kunnen zijn, inkomensongelijkheid kan worden tegengegaan en de gewone student voor een redelijke prijs op kamers kan gaan. In gelul kan je niet wonen! Ook moeten we als vereniging jongeren met talenten opleiden en klaarstomen. Ik had ik al vanaf het begin gezien dat jongeren binnen de JS mogen leren van hun fouten, zich kunnen ontwikkelen en nieuwe vrienden leren kennen.

2. Wat heb jij na dit bestuursjaar bereikt?

Na dit bestuursjaar heb ik een actieve, sociale en diverse denktank opgezet waar de leden hun bijdrage kunnen leveren. Ik probeer hierin een coachende rol aan te nemen, maar ik leer veel meer van de leden. Zij zullen mij blijven attenderen op maatschappelijke problemen. Daarnaast heb ik aandacht gevraagd voor emancipatie, democratisering, rechten voor LHBTI’s en wereldburgers. Dat kan door actief op te treden in de media, een podium te creëren voor leden en in gesprek te blijven met de Europese fractie.

3. Hoe ziet je leven buiten de JS eruit?

Buiten de JS ben ik actief in de stad. Ik zet mij als raadslid in om op te komen voor de jeugd. Als er nieuw beleid wordt gepresenteerd, neem ik de stem van jongeren van alle opleidingsniveaus mee. Ook houd ik van sporten en train ik het liefst elke dag om zo het koppie te legen en ga ik graag naar leuke plekken met vriendinnen. Verder student Bestuurskunde aan de Haagse Hogeschool.

4. Waar gaat je sociaaldemocratische hart sneller van kloppen?

Alles wat mij boos maakt, alles wat onrechtvaardig is en alles waar we uiteindelijk een oplossing voor kunnen bedenken. Dat is kleur bekennen, maar de politiek heeft dat ook vaker nodig.

5. Wat is jouw mooiste JS-moment tot nu toe?

Het mooiste JS-moment was de enthousiaste leden ontmoeten. Er is veel talent binnen de JS en zij moeten de kans kunnen krijgen om te kunnen groeien. Het maakt mij gelukkig als ik jongeren om mij heen zie die kansen krijgen. Iets waar we als JS trots op kunnen zijn.

Tags:

Categorieën: Vereniging

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA