5 vragen aan Sarah Vonk

Leer de nieuwe bestuursleden wat beter kennen

NTI - 5 vragen - Sarah Vonk

Met het aantreden van een nieuw bestuur is het weer tijd voor een korte rubriek waar onze leden meer te weten komen over ons bestuur. Vandaag beantwoordt Sarah – bestuurslid scholing – vijf vragen, waardoor jullie haar hopelijk een beetje beter door leren kennen.

1. Waarom ben je lid geworden van de JS?

Ik ben lid geworden van de JS omdat ik iets wilde veranderen aan alle dingen die ik fout zag gaan. Ik vond bij de JS mijn plek omdat ik er altijd welkom was en ontzettend veel kon leren op een laagdrempelige manier. Ik vond het geweldig om gelijkgestemde jongeren te ontmoeten en hun verhalen en motivatie te horen, en nog altijd haal ik daar veel energie uit.

2. Wat heb jij na dit bestuursjaar bereikt?

Na dit bestuursjaar heb ik twee ledenweekenden georganiseerd en hopelijk heel veel jongeren enthousiast gemaakt om mee te doen en ook wat te veranderen. Ik hoop leergangen te organiseren waar je nieuwe kennis opdoet, maar ik hoop je ook aan het denken te zetten. Daarnaast heb ik erg veel zin in de tweede kamer campagne en hoop ik dat corona niet te veel roet in het eten gooit.

3. Hoe ziet je leven buiten de JS eruit?

Ik woon op een boerderij in een mooi dorpje op de Veluwe en houd er erg van met mijn honden in het bos te wandelen. Daarnaast werk ik twee avonden in de week bij de Albert Heijn.

4. Waar gaat je sociaaldemocratische hart sneller van kloppen?

Mijn sociaaldemocratische hart gaat sneller kloppen als ik op het partijbureau in Den Haag met de trap 5 verdiepingen omhoog loop omdat de lift wéér stuk is.

5. Wat is je mooiste JS-moment tot nu toe?

Uit honderd mooie JS-momenten kiezen is erg moeilijk, maar een van mijn mooiste momenten was de aftrap van de uitgewoond actie, die helaas niet doorgezet kon worden vanwege corona. We zouden in Utrecht gaan kamperen onder de dom, en hoewel we wisten dat het hard ging waaien, hadden we alle tenten opgezet en was iedereen klaar voor een overnachting in de kou. Pas toen de partytent de lucht in vloog werd besloten dat het slimmer was naar huis te gaan, maar ik zal de strijdbaarheid van de leden die die avond aanwezig waren nooit vergeten. Alles voor een betere volkshuisvesting.

Tags:

Categorieën: Vereniging

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA