5 vragen aan Roberto Kist

Leer de nieuwe bestuursleden beter kennen

NTI - 5 vragen - Roberto Kist

Met het aantreden van een nieuw bestuur is het weer tijd voor een korte rubriek waarin onze leden meer te weten komen over ons bestuur. Voor de vijfde installatie in deze reeks is de beurt aan Roberto – secretaris binnen het bestuur – aan de beurt. Hij beantwoordt vijf vragen waardoor jullie hem hopelijk een beetje beter leren kennen.

1. Waarom ben je lid geworden van de JS?

Ik ben een aantal jaar actief geweest bij de Nationale Jeugdraad. Daar kwam ik erachter hoeveel invloed de politiek heeft op het dagelijks leven van iedereen. Ik bedacht mezelf dat als ik wil opkomen voor een eerlijke en duurzame samenleving de politiek een uitstekende plek is om deze strijd aan te gaan. De JS is de vereniging waar deze strijdlust voor een betere wereld samengaat met gezelligheid en verbondenheid. Daarom heb ik besloten om lid te worden van de Jonge Socialisten.

2. Wat heb jij na dit bestuursjaar bereikt?

We zitten nu 4 maanden voor de Tweede Kamerverkiezingen en er staat veel op het spel, zeker voor jongeren. Als JS zetten we ons natuurlijk in voor meer sociale zekerheid en een grote omslag naar een duurzame toekomst. Persoonlijk wil ik me in blijven zetten voor de terugkeer van de Volkshuisvesting met onze Uitgewoond campagne. Met een brede beweging van jongerenorganisaties willen we het falen van de woningmarkt aankaarten en volkshuisvesting weer hoog op de politieke agenda zetten voor de verkiezingen in maart.

 

3. Hoe ziet je leven buiten de JS eruit?

Dit jaar ben ik buiten mijn werkzaamheden bij de JS druk bezig met het voorbereiden van het huwelijk tussen mij en mijn verloofde die kort na het volgende voorjaarscongres zal plaatsvinden. Heel leuk maar ook best uitdagend omdat er veel bij komt kijken. Daarnaast ben ik burgerraadslid voor de PvdA in Zwolle.

4. Waar gaat je sociaaldemocratische hart sneller van kloppen?

Als ik persoonlijke verhalen hoor van mensen die vast komen te zitten tussen de radarwerken van de bureaucratie en het neoliberale marktdenken. Dan wil ik alles op alles zetten om het dogma van marktwerking en eigen verantwoordelijkheid te doorbreken en me samen met anderen in te zetten voor menselijke, waarde gedreven politiek die echt in impact heeft op het leven van mensen.

5. Wat is jouw mooiste JS-moment tot nu toe?

Een actie in Kampen, de stad waar ik ben opgegroeid, waar we met slechts 10 JS’ers een gesprek met de burgemeester hebben afgedwongen door op zondag met vlaggen en een megafoon door de winkelstraat te lopen en actie te voeren tegen een discriminerende avondklok voor het nabijgelegen asielzoekerscentrum. Het mooiste van deze actie was nog dat het op initiatief was van een lid was die dit onrecht niet kon verdragen en anderen op riep om mee te komen actie voeren. (PS: die avondklok is er nooit gekomen).

Tags:

Categorieën: Vereniging

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA