5 vragen aan Roberto Kist

Leer de nieuwe bestuursleden wat beter kennen

Roberto JS

Het is komkommertijd en dus het ideale moment om de kersverse bestuursleden wat beter te leren kennen. Aan de hand van 5 vragen vertellen zij de komende weken wat meer over zichzelf. Vandaag bijt secretaris Roberto Kist het spits af.

1. Waarom ben je ooit lid geworden van de JS?

Ik ben lid geworden omdat ik zag en zie dat we in een wereld leven waarin niet iedereen dezelfde kansen krijgt. Een wereld waarin iemand die in een jaren 50 flat is geboren 3 keer zo hard moet werken om hetzelfde te bereiken als iemand die in een nette nieuwbouwwijk is geboren. Een wereld waarin er mensen verdrinken omdat wij de klimaatverandering rustig en in stapjes aan willen pakken. Een wereld waarin je veel vaker langs de kant staat als je een meer exotische naam hebt dan Bram of Anne. Een wereld die ik samen met de JS graag eerlijker wil maken.

2. Wat heb jij na dit bestuursjaar bereikt?

Samen met progressieve partijen en organisaties hebben we met een grote actie laten zien dat jongeren niet aan de kant blijven staan maar zich laten horen tegen onrecht.

3. Hoe ziet je leven buiten de JS eruit?

Ik woon met mijn verloofde en onze twee katten in Zwolle waar ik ook sociaal werk studeer aan Hogeschool Windesheim. Daarnaast zet ik me als burgerraadslid van de PvdA Zwolle in voor een eerlijkere arbeidsmarkt en goede sociale vangnetten.

4. Waar gaat je sociaaldemocratische hart sneller van kloppen?

Mensen die een probleem zien, de handen ineen slaan en samen laten zien dat het anders kan.

5. Wat is je mooiste JS-moment tot nu toe?

Toen we met een klein groepje JS’ers actie gingen voeren tegen discriminatie in Kampen, met dit kleine groepje hebben we alle kranten in de stad gehaald en er voor gezorgd dat de racistische opmerkingen en maatregelen zijn teruggenomen.

Categorieën: Vereniging

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA