5 vragen aan Patrick Schmiermann

Leer de nieuwe bestuursleden wat beter kennen

PATRICK

In deze zomerse weken stellen de bestuursleden zich aan de hand van 5 vragen voor zodat jullie ze wat beter kunnen leren kennen. Vandaag is het de beurt aan Penningmeester Patrick Schmiermann.

1. Waarom ben je ooit lid geworden van de JS?

Ik ben lid geworden van de JS toen ik veertien was, dat is dus alweer een tijdje geleden. Dit werd ik toen, omdat politiek en de ontwikkelingen in de maatschappij me interesseerden en ik me graag samen met andere jongeren in wilde zetten om onze samenleving een beetje eerlijker te maken.

2. Wat heb jij na dit bestuursjaar bereikt?

Dat er na dit jaar een JS staat waar zowel de nieuwe als de al wat langer meedraaiende leden zich welkom voelen, dat we zichtbaar zijn geweest in de media met een stel mooie acties en dat we een verantwoord financieel beleid hebben gevoerd.

3. Hoe ziet je leven buiten de JS eruit?

Naast mijn activiteiten bij de JS studeer ik rechten en geschiedenis in Utrecht, al hoop ik aan het eind van komend jaar mijn beide bachelors te hebben afgerond. Verder luister ik graag muziek, zit ik bij een debatvereniging en ga ik regelmatig sporten.

4. Waar gaat je sociaaldemocratische hart sneller van kloppen?

Van goed en toegankelijk onderwijs! Uiteindelijk is onderwijs namelijk een van de meest effectieve manieren om mensen gelijke kansen te bieden en ze de gelegenheid te geven zichzelf te ontplooien.

5. Wat is je mooiste JS-moment tot nu toe?

Het verbindingsdiner wat we begin dit jaar met verschillende Brabantse PJO’s in Tilburg hadden georganiseerd om mensen met een afstand tot de samenleving bij elkaar te brengen. We verzorgden met de verschillende pjo’s een uitgebreid diner voor de aanwezigen. Het diner en de gesprekken met de aanwezigen leverden een erg indrukwekkende avond op.

Categorieën: Vereniging

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA