5 vragen aan Nino de Lange

Leer onze nieuwe internationaal secretaris wat beter kennen

WhatsApp Image 2019-11-18 at 21.29.41

Afgelopen Najaarscongres werd Nino de Lange verkozen tot onze nieuwe internationaal secretaris. Hoog tijd om hem aan de hand van 5 vragen wat beter te leren kennen.

1. Waarom ben je ooit lid geworden van de JS?

Ik ben lid geworden van de JS als onderdeel van mijn lidmaatschap van de PvdA. Ik wilde na het verlies van de partij bij de vorige tweede kamer verkiezingen mijn steun betuigen aan de manier waarop de PvdA in een lastige tijd verantwoordelijkheid had genomen en werd met mijn aanmelding tevens lid van de JS. Hier vond ik de weg naar een aantal super activiteiten zoals het PJO-parlement en kwam ik erachter hoe leuk het is om met andere jonge mensen het politieke landschap te verkennen.

2. Wat heb jij na dit bestuursjaar bereikt?

Het voornemen is in het komend halfjaar internationale politieke realiteit dichterbij de leden te brengen en ze er actief aan mee te laten doen. Dit wil ik doen aan de hand van inhoudelijke discussieactiviteiten, workshops en een mooie buitenlandreis. Daarnaast heb ik de ambitie om namens de JS in Europees en internationaal verband werk te maken van de moties die tijdens onze congressen zijn aangenomen.

3. Hoe ziet je leven buiten de JS eruit?

Ik studeer momenteel voor de master Data Science and Society aan de universiteit Tilburg. Daarnaast drum ik in mijn vrijetijd in een jazzbandje en ben ik in het algemeen veel bezig met muziek.

4. Waar gaat je sociaaldemocratische hart sneller van kloppen?

Mijn sociaaldemocratische hart klopt elke keer weer een beetje sneller wanneer ik zie dat mensen elkaar iets gunnen en daar actief naar handelen.

5. Wat is je mooiste JS-moment tot nu toe?

De JS is een grote aaneenschakeling van mooie momenten.

Categorieën: Vereniging

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA