5 vragen aan Merel Maurits

Leer de nieuwe bestuursleden beter kennen

Merel JS

In deze zomerse weken stellen de bestuursleden zich aan de hand van 5 vragen voor zodat jullie ze wat beter kunnen leren kennen. Vandaag is het de beurt aan Internationaal secretaris ad interim Merel Maurits.

 

1. Waarom ben je ooit lid geworden van de JS?

Ik ben lid geworden in 2016, nog voor de grote nederlaag in 2017. Ik ben altijd al politiek geïnteresseerd geweest, dat heb ik ook vanuit huis meegekregen, maar ik vond wel tijd om dan ook actief mee te gaan doen. Ik voelde mij fijn bij de PvdA en ook bij de JS.

2. Wat heb jij na dit bestuursjaar bereikt?

Ik hoop de bestaande netwerken in het buitenland goed intact te houden en ook hoop ik meer ledenparticipatie omtrent internationaal te werven, door toch te proberen de werkgroep weer nieuw leven in te blazen.

3. Hoe ziet je leven buiten de JS eruit?

Ik studeer en woon in Amsterdam. In september begin ik aan mijn master Eastern European studies, dus ik zal het druk genoeg krijgen. Verder hou ik heel erg van sport en dan met name sport kijken (voetbal en formule 1).

4. Waar gaat je sociaaldemocratische hart sneller van kloppen?

Dit vind ik nog best een moeilijke vraag. Het zijn vaak momenten, niet één algemeen ding. Ik weet nog goed dat er een armoede dag was in Almere georganiseerd door de PvdA, om dingen te leren van verschillende organisaties. Als je ziet hoeveel liefde die mensen erin steken: ja dat vind ik mooi. Er zijn nog organisaties waarbij het niet alleen maar gaat om de winst, maar juist om de mensen.

5. Wat is je mooiste JS-moment tot nu toe?

Oei, ook een lastige. Er zijn veel mooie momenten geweest, hoewel we natuurlijk met de PvdA wel veel tegenslagen hebben gekend. Ik vond mijn afgelopen bestuursjaar bij JS Amsterdam heel mooi, omdat ik toen heel veel activiteiten heb georganiseerd en daar ook weer veel van heb geleerd. De acties bij de JS zijn altijd mooi, maar de Europese overwinning staat momenteel wel even op 1, omdat het zo goed voelde om te juichen!

Categorieën: Vereniging

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA