5 vragen aan Melad Kohistani

Leer de nieuwe bestuursleden beter kennen

NTI - 5 vragen - Melad Kohistani

Met het aantreden van een nieuw bestuur is het weer tijd voor een korte rubriek waarin onze leden meer te weten komen over ons bestuur. Voor de vijfde installatie in deze reeks is de beurt aan Melad – penningmeester van de vereniging – aan de beurt. Hij beantwoordt vijf vragen waardoor jullie hem hopelijk een beetje beter leren kennen.

1. Waarom ben je lid geworden van de JS?

Als jochie van 14 was ik al gefascineerd door de politiek. En dan vooral door één partij; de PvdA. Ik zag een partij die verantwoordelijkheid durfde te nemen en met een eerlijk en sociaal verhaal verschillende lagen van de samenleving samen kon brengen. Daar wilde ik bij horen. Ik dacht toen; ik ben vast veel te jong en de enige. Tot ik op een dag op de JS-site belandde en zag dat er meer gelijkgestemde jongeren waren, toen aarzelde ik geen moment en werd meteen lid.

2. Wat heb jij na dit bestuursjaar bereikt?

Na dit bestuursjaar hebben we hopelijk een prachtige Tweede Kamer campagne gedraaid en word het jonge sociaaldemocratische geluid ook in de Tweede Kamer vertegenwoordigd door minimaal één JS’er. Ook zijn we na dit bestuursjaar al een heel eind op weg om de ideeën uit “plan A” te verwezenlijken. En uiteraard ga ik als penningmeester zorgen dat we een duurzame financiële situatie hebben aan het eind van mijn termijn. 

3. Hoe ziet je leven buiten de JS eruit?

Buiten de JS probeer ik vooral mijn sociale contacten te onderhouden en te ontspannen. De ontspanning vind ik in sporten maar ook bijvoorbeeld door een goed boek te lezen. Ook ben ik niet vies van het comakijken van een goede Netflix serie. 

4. Waar gaat je sociaaldemocratische hart sneller van kloppen?

In een woord: verheffing. Mijn hart gaat sneller kloppen als ik zie dat mensen de mogelijkheden krijgen om vanuit een kansarme situatie hun dromen te kunnen najagen. Dat als je voor een dubbeltje bent geboren je wel degelijk een kwartje kunt worden. 

5. Wat is jouw mooiste JS-moment tot nu toe?

Ik loop al een aantal jaar mee en heb in die jaren vele onvergetelijke ervaringen opgedaan. Maar als ik er toch een moet kiezen is dat toch wel onze prachtige winst van het PJO-parlement in 2019. Ik heb daar met mijn ongelofelijk getalenteerde mede JS’ers  urenlang onderhandeld en gedebatteerd in het hart van de democratie, de Tweede Kamer. Waarna we als beste fractie uit de bus kwamen. Een euforisch en onvergetelijk moment.

Tags:

Categorieën: Vereniging

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA