5 vragen aan Lotte Demarteau

Leer de nieuwe bestuursleden wat beter kennen

Lotte FB

In deze zomerse weken stellen de bestuursleden zich aan de hand van 5 vragen voor zodat jullie ze wat beter kunnen leren kennen. Vandaag is het de beurt aan bestuurslid leden Lotte Demarteau.

1. Waarom ben je ooit lid geworden van de JS?

Mijn naam is Lotte Demarteau en ik ben momenteel 20 jaar oud. Ik studeer milieukunde aan de HAS in Den Bosch. Ik ben ooit lid geworden van de JS zodat ik anderen kan helpen. Ik vind het belangrijk dat wij, als jongeren, anderen helpen om zichzelf te kunnen ontwikkelen, maar ook anderen helpen omdat zij dit nodig hebben. Ik wilde het verschil maken. Het verschil dat een kind met ontbijt naar school gaat. Het verschil voor een groep mensen die niet voor zichzelf kan opkomen, omdat zij het moeilijk vinden of omdat ze het gevoel hebben toch niet gehoord te worden.

2. Wat heb jij na dit bestuursjaar bereikt?

Afgelopen jaar heb ik met de afdeling Arnhem-Nijmegen sinterklaascadeautjes ingezameld voor kinderen in armoede. Het lijkt mij ontzettend leuk om dit aankomend jaar weer te doen, maar dan door heel Nederland gecoördineerd door ons als Landelijk Bestuur. Daarnaast wil ik mij blijven inzetten voor het belangrijkste orgaan binnen onze vereniging, namelijk de leden. Het is belangrijk dat iedereen zich welkom voelt binnen onze vereniging.

3. Hoe ziet je leven buiten de JS eruit?

Aankomend jaar blijf ik naast het bestuursjaar ook studeren. Ik studeer milieukunde aan de HAS Hogeschool in Den Bosch. Ik vind dit een ontzettend leuke, maar ook een hele belangrijke studie. Ook zal ik een aantal keer per week in de kroeg te vinden zijn met mijn vrienden of sta ik lekker te dansen op een festival. Verder ben ik getogen en geboren in het mooie Venray, waar ik nog regelmatig in het weekend te vinden ben. Doordeweeks ben ik in Den Bosch waar ik een kamer heb.

4. Waar gaat je sociaaldemocratische hart sneller van kloppen?

Er zijn heel veel mensen die dingen doen vanuit hun hart. Die worden ergens boos of verdrietig van en willen dat het beter wordt. Zo zijn er zoveel vrijwilligers die werken op plekken om andere te helpen, om het voor anderen beter te maken zonder ergens zelf profijt van te hebben.

5. Wat is je mooiste JS-moment tot nu toe?

Samen met Pelle op de tandem Nijmegen bereiken tijdens de Maaslijnactie. Ik denk dat de Maaslijnactie een hele toffe actie was, maar ook gewoon zo ontzettend leuk. Na 50 kilometer hard fietsen is het eindpunt bereiken altijd fijn, maar als je dat ook nog kan doen met een van je beste vrienden, met wie je onder andere de actie hebt georganiseerd, geeft dat een ontzettend voldaan gevoel.

Categorieën: Vereniging

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA