5 vragen aan Lotte Demarteau

Leer de nieuwe bestuursleden wat beter kennen

NTI - 5 vragen - Lotte Demarteau

Met het aantreden van een nieuw bestuur is het weer tijd voor een korte rubriek waar onze leden meer te weten komen over ons bestuur. Voor de tweede oplage van onze rubriek is Lotte – bestuurslid leden- aan de beurt. Ze beantwoordt vijf vragen waardoor jullie haar hopelijk een beetje beter leren kennen.

1. Waarom ben je lid geworden van de JS?

Mijn naam is Lotte Demarteau en ik ben momenteel 22 jaar oud. Ik studeer milieukunde aan de HAS in Den Bosch. Ik ben ooit lid geworden van de JS zodat ik anderen kan helpen. Ik vind het belangrijk dat wij, als jongeren, anderen helpen om zichzelf te kunnen ontwikkelen, maar ook anderen helpen omdat zij dit nodig hebben. Ik wilde het verschil maken. Het verschil dat een kind met ontbijt naar school gaat. Het verschil voor een groep mensen die niet voor zichzelf kan opkomen, omdat zij het moeilijk vinden of omdat ze het gevoel hebben toch niet gehoord te worden.

2. Wat heb jij na dit bestuursjaar bereikt?

Na dit bestuursjaar hoop ik het idee om teams te ontwikkelen te hebben gerealiseerd. Hierbij zijn er op verschillende thema’s en onderwerpen verschillende teams waar leden aan kunnen bijdragen. Bijdragen aan een team kan al snel en op een laagdrempelige manier. Deze leden worden daarnaast ook getraind in het onderwerp waar zij zich mee bezig houden. Zo zal het bel-team trainingen krijgen om dit zo goed mogelijk te doen en zal het scholentour-team trainingen krijgen in het lesgeven van jongeren. Als ik dit aan het eind heb bereikt, dan kan ik met zekerheid zeggen dat ik trots ben op het afgelopen jaar.

3. Hoe ziet je leven buiten de JS eruit?

Tot november volg ik een minor over de veehouderij en het eten van dieren aan de HAS in Den Bosch. Dit is onderdeel van mijn studie milieukunde aan de HAS. Wat ik voor mijn studie na november ga doen weet ik nog niet, misschien dat ik vanaf dan een half jaar rust neem, zodat ik mij nog meer op de JS kan focussen.

Daarnaast ga ik deel uitmaken van de commissie wonen in de gemeente Venray. Binnen deze commissie ga ik mij bezighouden met duurzaamheid en veehouderij. Aangezien Venray het dorpje is met de meeste varkens en kippen van heel Nederland speelt het verduurzamen van de veehouderij zeker in deze regio een belangrijke rol.

Naast alle serieuze dingen doe ik ook nog een hele hoop niet serieuze dingen. Normaal ga ik naar heel veel festivals en ben ik elk weekend wel te vinden in de kroeg. Nu is dit natuurlijk een beetje anders, maar ik hoop dit snel weer te kunnen doen. Mijn vrienden vind ik ook heel belangrijk en daar ben ik ook vaak mee op stap.

4. Waar gaat je sociaaldemocratische hart sneller van kloppen?

Er zijn heel veel mensen die dingen doen vanuit hun hart. Die worden ergens boos of verdrietig van en willen dat het beter wordt. Zo zijn er zoveel vrijwilligers die werken op plekken om anderen te helpen, om het voor anderen beter te maken zonder ergens zelf profijt van te hebben. En ik vind het zo tof om te zien dat mensen daar niks voor terug hoeven. Dat ze gewoon mensen willen helpen. Daar gaat mijn hart wel echt sneller van kloppen.

5. Wat is je mooiste JS-moment tot nu toe?

De Maaslijnactie is wel een van mijn mooiste JS-momenten tot nu toe. Hier voerde we samen met andere JS’ers actie voor een betere treinverbinding tussen Roermond en Nijmegen. Na 50 kilometer hadden we eindelijk het doel bereikt, en wat geeft dat een top gevoel. Toen het nieuws even later bekend werd dat er nog 60 miljoen extra geld beschikbaar kwam voor deze treinverbinding was de actie al helemaal geslaagd!

Ook vond ik het kerstdiner in de Tweede Kamer met het vorige bestuur een super leuk JS-moment. Waarbij we met zijn alle hebben gerapt voor de PvdA, iets wat echt super goed ontvangen werd. Dit was echt heel tof. Wil je de rap zien? Dan mag je mij altijd appen voor de link.

Tags:

Categorieën: Vereniging

Op de hoogte blijven van de JS?
Doe mee
Jonge Socialisten in de PvdA